Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 16

Naują muzikinį lietuvišką filmą reklamuos koncertas į jūrą išplaukusiame popieriniame laivelyje

Kokioje labiausiai neįtikimoje vietoje esate klausę gyvo garso koncerto? Net ir lakiausios fantazijos melomanui tikriausiai būtų sunku įsivaizduoti save dreifuojantį atviroje jūroje popieriniame laivelyje ir ramiai klausantį gyvai atliekamos akustinės muzikos. Būtent tokiu būdu į save atkreipti visuomenės dėmesį bei pristatyti šiuo metu Lietuvoje kuriamo pilnametražio kino filmo idėją nusprendė grupė jaunų Lietuvos kino kūrėjų.
Karolis Rupkus
Karolis Rupkus / Filmo "Svajonės link" archyvo nuotr.

Organizacija „7idėjos“ rudens pradžioje ketina įgyvendint precedento neturinčią ekstremalią akciją. Jos pabaigoje vienas laimingasis, tarptautinės loterijos laimėtojas, turės galimybę žvejybinės valties dydžio popieriniu laivu išplaukti į atvirus Baltijos jūros vandenis bei ten išgirsti specialiai jam skirtą pusės valandos koncertą. Aštrius pojūčius mėgstančiam laimingajam savo akustinį pasirodymą iš popieriaus išlankstytame laivelyje surengs pagrindinis kuriamo filmo aktorius bei muzikos autorius  Karolis Rupkus.
 
Pirmasis pilnametražis muzikinis filmas nepriklausomoje Lietuvoje
 
„Popierinio svajonių laivelio“ akcija bus skirta pristatyti Lietuvoje kuriamą pilnametražį muzikinį  filmą „To The Dream“ (liet. „Svajonės Link“).
 
Šio filmo kūrimo procesas bus patikėtas jauniems ir plačiai visuomenei lyg šiol mažai žinomiems Lietuvos kinematografijos talentams.
 
„Esu įsitikinęs, kad lietuviai savo kūrybiškumu tikrai nenusileidžia kaimyninėms šalims. Svarbiausia jauniems talentams patikėti savo jėgomis, rasti žiupsnelį ryžto ir išsivaduoti iš „mažos šalies“ sindromo. Organizuojamo koncerto popieriniame laivelyje tikslas labai aiškus – pristatyti  save, savo filmo idėją, tikintis rasti kuo daugiau žmonių, kurie vienaip ar kitaip prisidėtų prie šio  projekto“, – sakė filmo prodiuseris Tadas Burgaila.
 
Pagrindinis filmo vaidmuo – perspektyviam, bet nežinomam muzikos kūrėjui
 
Pagrindinio herojaus vaidmuo bei muzikos filmo garso takelio kūryba projekte buvo patikėta kol kas Lietuvos publikai mažai žinomam dainų autoriui ir atlikėjui Karoliui Rupkui. 25-ių metų klaipėdietis jau yra sukaupęs nemažą sceninę ir kūrybinę patirtį.
 
Pats atlikėjas prisipažino, kad ilgai nesvarstė, ar prisidėti prie šio filmo kūrimo proceso, o koncertą  popieriniame laive, Baltijos jūroje, vadina tiesiog pašėlusia avantiūra.
 
„Nors esu gan atsargus žmogus, vos gavęs pasiūlymą, iškart sutikau prisidėti prie šio projekto. Lietuvoje kino industrijos beveik nėra, todėl iš pirmo žvilgsnio mūsų planai gali atrodyti nerealūs. Tačiau jau dabar mes turime stiprų palaikymą iš visuomenėje žinomų asmenų, kurie patys pasiūlė savo pagalbą, kuriant kino filmą „Svajonės link“. Koncertas popieriniame laivelyje man bus didelis, bet, tikiuosi, smagus ir sėkmingas iššūkis. Svarbiausia, kad jūra būtų mums gailestinga.“
 
Filmas kino sales turėtų pasiekti 2013-ųjų metų žiemą. Daugiau apie projektą (informacija anglų kalba) čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai