Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 28

„Cezarių“ favoritai: filmai apie prancūzų dizainerį ir gyvenimą džihadistų tironijoje

Filmas apie velionį prancūzų mados dizainerį Yvesą Saint Laurentą ir apie vieną nuo džihadistų tironijos Malyje kenčiančią šeimą pasakojanti juosta pirmauja varžybose dėl prestižiškiausių Prancūzijos kino apdovanojimų „Cezarių“, kurie bus išdalinti jau kitą mėnesį, pranešė organizatoriai.
Kadras iš filmo „Timbuktu“
Kadras iš filmo „Timbuktu“ / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Kinas

„Saint Laurentas“ (Saint Laurent) ir „Timbuktu“ yra tarp penkių prancūzų prodiusuotų filmų, pretenduojančių į „Cezarį“ už geriausią filmą. Apdovanojimų laimėtojai bus paskelbti Paryžiuje vasario 20 dieną, dvi dienos prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją Jungtinėse Valstijose.

Iš užsienietiškų dėl „Cezario“ besivaržančių juostų išsiskiria belgų filmas „Dvi dienos, viena naktis“ (Deux jours, une nuit), kuriame vadina prancūzų žvaigždė Marion Cotillard, už šį vaidmenį nominuota „Oskarui“.

Apdovanojimų laimėtojai bus paskelbti Paryžiuje vasario 20 dieną, dvi dienos prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją Jungtinėse Valstijose

Toje pačioje užsienio filmų kategorijoje apdovanojimui nominuoti ir amerikiečių filmai „Žmogus-paukštis“ (Birdman) bei „Viešbutis „Didysis Budapeštas“ (The Grand Budapest Hotel), kurie taip pat pretenduoja į „Oskaro“ statulėlę kaip geriausi filmai.

Kitas „Cezariui“ pristatytas užsienio filmas – praėjusių metų geriausio filmo „Oskaru“ apdovanota juosta „12 vergovės metų“ (12 Years a Slave), taip pat pernykštis Kanų kino festivalio laureatas turkų kinematografininkų darbas „Žiemos miegas“ (Winter Sleep).

Sąrašo pabaigoje – kritikų pripažintas lenkų kūrėjų darbas „Ida“, kuris pernai kartu su „Timbuktu“ buvo nominuotas „Oskaro“ statulėlei kaip geriausias užsienio filmas, ir kanadiečių drama „Mommy“.

Papildomas prancūzų kino garbės apdovanojimas bus įteiktas aktoriui Seanui Pennui, pripažįstant jo, kaip kino „gyvos legendos“ statusą. S.Pennas yra gavęs du „Oskarus“ už vaidmenis filmuose „Milkas“ (Milk) ir „Mistinė upė“ (Mystic River).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito