-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje lankysis Amerikos lietuvių rašytoja Rūta Šepetys

Spalio 27–30 dienomis Lietuvoje lankysis žinoma Amerikos lietuvių rašytoja, knygos apie tremtį „Tarp pilkų debesų“ autorė Rūta Šepetys.
Rūta Šepetys
Rūta Šepetys / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet sukanka lygiai 70 metų nuo pirmųjų trėmimų mūsų šalyje.

„Knygos „Tarp pilkų debesų“ rašymas man buvo neįtikėtina patirtis. Parašiau knygą, bet tai ne mano istorija. Istorija priklauso visai Lietuvai, o man yra didelė garbė tai papasakoti. Per pastaruosius septynis mėnesius teko nemažai keliauti, dalinantis Lietuvos istorija su mokytojais, mokiniais ir skaitytojais visame pasaulyje. Aš nekantrauju atvykti į Lietuvą tam, kad susitikčiau su savo skaitytojais ir pasidalinčiau atsiliepimais, kuriuos gavau iš skaitytojų visame pasaulyje, ir, svarbiausia, kad padėkočiau Lietuvos žmonėms, kad suteikė man šią galimybę“, –  sako R.Šepetys.

Autorė Lietuvoje susitiks su savo skaitytojais ir gerbėjais. Spalio 27 d. (ketvirtadienį) 19 val. autorė lauks skaitytojų „Didžiojo Pegaso“ knygyne „Akropolyje“ Vilniuje, o spalio 29 d. (šeštadienį) 13 val. susitiks su gerbėjais „Didžiojo Pegaso“ knygyne „Akropolyje“ Kaune. Susitikimų metu R.Šepetys skaitys savo pranešimą ir atsakinės į skaitytojų klausimus. Juos jau galima siųsti autorei adresu post@almalittera.lt iki spalio 26 d.

Apie rašytoją

Rūta Šepetys gimė ir užaugo Mičigane. Ji – lietuvio pabėgėlio duktė. Lietuva, Latvija ir Estija 1941-aisiais buvo ištrintos iš žemėlapių ir tik 1990-aisiais vėl išniro iš užmaršties. Apie šių šalių likimą kalbama retai, tad Rūta norėjo suteikti žodį tiems šimtams tūkstančių žmonių, kuriuos pražudė Stalino užmojai „išvalyti“ Baltijos regioną.

Rūta su šeima gyvena Tenesio valstijoje. Knyga „Tarp pilkų debesų“ – pirmasis jos romanas, Lietuvoje susilaukęs nemažo susidomėjimo ir jau pakartoto tiražo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius