Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tailando salos II

Po pietryčių Aziją šiuo metu keliaujantys vilniečiai Rytis ir Kotryna, dienraščio „15min“ skaitytojams pristato, ką galima nuveikti su 15 Lt Tailando pietuose – Krabi regione. Tailando valiuta – batas. 15 Lt – tai beveik 200 batų
Paprasti pietūs dviem už 15 Lt.
Paprasti pietūs dviem už 15 Lt. / R.Davidovičiaus nuotr.
Temos: 1 Tailandas

Ar esate lankęsi masažo kabinete ir išbandę atpalaiduojantį viso kūno tailandietišką masažą? Jeigu tai buvo Lietuvoje, įdomu kiek sumokėjote? Pačiame Tailande, net ir brangiuose šalies pietuose, 1 val. trunkantį viso kūno įprastą masažą galite užsisakyti už 15 Lt. Panašiai kainuoja ir pėdų masažas. Jeigu pageidausite įtrynimo aliejumi, beveik visur viršysite mūsų minimą sumą.

Išalkus, norint sutaupyti laiko, pietums galima pasirinkti kažką greitai paruošiamo. Štai, pavyzdžiui, pica „Margarita“ kainuos būtent 200 batų. Tiek pat kainuos greito maisto restorane vienas komplektas („mealas“), į kurį įeina gaivusis gėrimas, bulvytės ir sumuštinis. Tiesa, tailandietiškas maistas toks puikus, jog nedaugelis atvykstančiųjų renkasi tokį maistą, netgi amerikiečiai mielai užsisako Tom Yam sriubą, jūros gėrybių su pakeptais ryžiais. Pastarieji patiekalai ne tik sveikesni, bet ir pigesni. Už 15 Lt galėsite pavakarieniauti dviese paprastoje kavinėje. Prabangiame restorane ant jūros kranto, tiek sumokėsite tik už sriubą Tom Yam su krevetėmis.

Ruošdamiesi linksmybėms iš gatvės pardavėjo nusipirksite populiariausio Tailande alaus „Chan“ butelį sau ir po vieną dviem draugams. Jeigu pirksite bare, 15 Lt jums visiškai pakaks dviem buteliams. Ne veltui didelė dalis barų traukia britų dėmesį. Šie geria alų ir džiaugiasi, kad perka, perka ir niekaip negali išleisti 10 svarų.

Mėgstantieji stipresnius gėrimus galėtų mėgautis vietiniu romu „Sang Som“, 0,33 l talpos buteliuką galima įsigyti iš gatvės prekeivio. Jeigu vyktumėte į salas, kur dominuoja musulmonai, geriau pasirūpinkite tokiais gėrimais iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius