Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Gargžduose norima statyti paminklą cepelinams

„Cepelinai iš Gargždų – tai labai labai gardu“, – gali būti, kad šią šviesios atminties V.Rimavičiaus dainą vėl išpopuliarins artėjantis Gargždų miesto 760-asis jubiliejus, praneša laikraštis „Banga“.
Cepelinai
Cepelinai / Martyno Vizbelio/„Scanpix“ nuotr.

Mat šventės organizacinis komitetas, kultūros bei verslo atstovai svarsto, esą būtent cepelinas vertas tapti mažosios architektūros „cinkeliu“, trauksiančiu smalsuolius sukti pro miestą. Visgi, ir čia nuomonės susikerta – vieni cepelinui jau ir vietą numatę, kiti užuominą priima kaip smagų juokelį.

Kalbos, kad cepelinų miestu kadaise pramintuose Gargžduose reikėtų pastatyti skulptūrą būtent šiam patiekalui, vėl iškilo į dienos šviesą. Legendinė valgykla „Bulvė“ suklestėtų, jei miesto gimtadienio organizacinis komitetas išties apsispręstų miestą amžiams papuošti tokia mažosios architektūros forma.

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, vadovaujanti 760-ojo Gargždų miesto gimtadienio šventės stebėsenos komitetui, teigė, kad kol kas idėja miestą papuošti mažosios architektūros formomis tebėra diskusijose. Anot jos, mintis apie cepelinui skirtą skulptūrą tikrai nepasiekė svarstymo lygio – kol kas tai tik užuomina.

Klaipėdos rajono Gargždų vartotojų kooperatyvo vadovė Janina Jurkuvienė, paklausta, ar palaikytų tokį valgyklos „Bulvė“ populiarinimą, džiugiai atsakė – be abejonės. Nors pačios valgyklos kolektyvo dar nebuvo pasiekusi žinia apie cepelino įamžinimą, kooperatyvo vadovė patikino, kad tokia reklama išties praverstų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus