Kaip rašoma Zarasų rajono savivaldybės tinklalapyje, prieš prasidedant varžyboms dalyviai buvo pamokyti, kaip šis lietuviškas delikatesas valgomas.
Taip pat buvo demonstruojamas vėžių paruošimo procesas, atskleidžiant visus prieskonių sudėties ypatumus. Duobėje įkaitinti akmenys buvo nardinami į medinį kubilą su vandeniu, kuris nuo įkaitusių akmenų užvirdavo ir vėžiai spėdavo išvirti.
Po to, kai vėžiai buvo suvalgyti, lėkštėje likę kiautai vėl buvo pasverti, o svorio skirtumas vertinamas balais ir išvedamas suvalgymo procentas.
Vėžių valgymo varžybose dalyvavo 28 žmonės, daugiausiai iš Kauno ir Vilniaus. Savo jėgas čempionate išbandė ir parlamentaras Rokas Žilinskas.
Į finalinį valgymo etapą pateko dusetiškiai – Erikas Čypas, Aušra Barzdienė, vilniečiai Povilas Gruodis ir Vytautas Tareinis, kaunietis darius Rumšas ir panevėžietis Virgis Kišonas (šis dalyvis dalyvauja visuose vėžių valgymo čempionatuose, vykstančiuose Dusetose).
Nugalėtoju tapo dusetiškis Erikas Čypas, kuris suvalgė 58,82% vėžio masės, antrąja vieta tenkinosi Povilas Gruodis, o trečia liko Aušra Barzdienė.
Renginys įvyko šalia Sartų ežero pakrantės įsikūrusioje Erikos ir Ramūno Čižų sodyboje.