Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Traškūs ryžių lakštai su voveraičių įdaru

Nebūtina eiti į restoraną, kad galėtum pasigardžiuoti burnoje tirpstančiais patiekalais. Viską galima pasigaminti ir namuose. Šįkart siūlome restorano „Hazienda“ virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptą.
hazienda maistas.jpg
hazienda maistas.jpg / Restorano „Hazienda“ nuotr.

Reikės:

12 vnt. ryžių lakštų (jų nusipirkti galima parduotuvėje),

1 vidutinio dydžio svogūno,
 
1 vidutinio dydžio morkos,
 
200 gr. šviežių voveraičių,
 
1 didelės skiltelės česnako,
 
1 arbatinio šaukštelio sūraus sojų padažo,
 
1 arbatinis šaukštelis teryaki padažo,
 
1 arbatinis šaukštelio kapotų petražolių ar kitokios žalumos,
 
1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus daržovėms apkepti,
 
1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus kepimui,
 
1 kiaušinio,
 
100 gr. maltų baltos duonos džiūvėsėlių.
 
Gaminame:
 
Pirmiausia pasiruoškime įdarą. Morką ir svogūną supjaustome šiaudeliais ir apkepame kartu su apvirtomis voveraitėmis ir česnaku. Apkepus daržoves, įpilame sojų, paskui teryaki padažą.
 
Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkiame į šiltą vandenį tol, kol jis suminkštės. Stalo paviršių patepame aliejumi, ant jo dedame ryžių lakštą, ant lakšto paruoštą įdarą. Lakštą suvyniojame kaip lietinį blyną.
 
Išplakame kiaušinį. Suvyniotą ryžių lakštą su įdaru pamerkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje tol, kol apskrus. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus