„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Itališka sriuba „Minestrone“ su kalakutiena ir skrebučiais

Restorano „Hazienda“ virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlo pasimėgauti lengva kalakutienos sriuba.
Itališka sriuba „Minestrone“
Itališka sriuba „Minestrone“ / Restorano „Hazienda“ nuotr.

4 porcijoms reikės:

1 litro vandens,

1 vidutinio dydžio svogūno,

1 vidutinio dydžio morkos,

1 vidutinio dydžio cukinijos,

8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,

1 skiltelės česnako,

200 gr. kalakutienos filė,

2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,

8 riekelių prancūziško batono,

1 valgomojo šaukšto „Šeimininkės“ sviesto,

druskos, žalumos, pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Visus ingridientus supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant alyvų aliejaus apkepame svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, į keptuvę dedame supjaustytą kalakutienos filė ir kepame kartu su daržovėmis.

Kai mėsa iškeps, dedame saulėje džiovintus pomidorus ir viską dar truputį pakepame. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame visą keptą masę.

Viską pavirę 6-7 minutes dedame cukinijas, smulkiai supjaustytą baziliką ar kitą žalumą. Palaukiame kol puodo masė užvirs ir tada pagardiname pipirais bei druska.

Prancūzišką batoną supjaustome 1 centimetro dydžio riekelėmis, jas aptepame sviestu ir apkepame keptuvėje. Srebučius patiekiame prie sriubos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau