4 porcijoms reikės:
1 litro vandens,
1 vidutinio dydžio svogūno,
1 vidutinio dydžio morkos,
1 vidutinio dydžio cukinijos,
8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,
1 skiltelės česnako,
200 gr. kalakutienos filė,
2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
8 riekelių prancūziško batono,
1 valgomojo šaukšto „Šeimininkės“ sviesto,
druskos, žalumos, pipirų pagal skonį.
Gaminame:
Visus ingridientus supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant alyvų aliejaus apkepame svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, į keptuvę dedame supjaustytą kalakutienos filė ir kepame kartu su daržovėmis.
Kai mėsa iškeps, dedame saulėje džiovintus pomidorus ir viską dar truputį pakepame. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame visą keptą masę.
Viską pavirę 6-7 minutes dedame cukinijas, smulkiai supjaustytą baziliką ar kitą žalumą. Palaukiame kol puodo masė užvirs ir tada pagardiname pipirais bei druska.
Prancūzišką batoną supjaustome 1 centimetro dydžio riekelėmis, jas aptepame sviestu ir apkepame keptuvėje. Srebučius patiekiame prie sriubos.
Skanaus!