„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mairūno receptai: krevetės turkiškai (nuotraukos)

Šiandien mano siūlomas krevečių ir daržovių patiekalas yra labai populiarus Turkijoje, ten jis vadinamas KARİDES GÜVEÇ. Lietuvoje gaminant šį patiekalą identiško skonio išgauti nepavyks, nes mūsų parduotuvėse ir turguose tiesiog nėra Turkijoje šiam patiekalui naudojamos pipirų rūšies.
Mairūno krevetės turkiškai
Mairūno krevetės turkiškai / Mairūno/15min.lt nuotr.

Tačiau ir iš pas mus randamų produktų pavyks pagaminti seilėtekį keliantį patiekalą.

Aš šį patiekalą gaminau 2 asmenims, taigi ir reikalingų produktų kiekius pateikiu atitinkamus:

200 g šaldytų didžiųjų krevečių,

5 vidutinio dydžio pomidorai,

2 žali aštrūs pipirai (bet ne aitrioji paprika),

0.5 raudonos saldžiosios paprikos,

1 nedidelis svogūnas,

3 didelės skiltelės česnako,

Druska, malti juodieji pipirai, saldžiosios paprikos milteliai, malti kajeno pipirai (nebūtina),

Alyvuogių aliejus,

Didelė sauja kieto tarkuoto fermentinio sūrio.

Nežiūrint to, kad greičiausiai ant nusipirktų krevečių maišelio rasite užrašą „virtos“, jas išvirkite dar kartą. Virkite apie 15 minučių. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, papriką, žaliuosius pipirus ( bent jau viename prekybos centre aš jų randu nusipirkti, paprastai jie būna supakuoti po 2 vnt.). Taip pat smulkiais kubeliais reikia supjaustyti ir pomidorus, tik prieš tai juos nulupkite. Žinoma, galima juos nuplikyti karštu vandeniu, kad žievelė lengviau atšoktų, bet aš juos šį kartą nulupau tiesiog kaip bulves!

Dabar imkite gilesnę keptuvę ir įkaitinę aliejų suberkite svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai įgaus auksinį atspalvį, sudėkite papriką ir žaliuosius pipirus. Nuolat pamaišydami, kepkite 5-7 minutes.

Tuomet sukraukite ir susmulkintus pomidorus. Į kepamas daržoves įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir saldžiosios paprikos miltukų. Jei mėgstate aštrų maistą – galite įberti ir kajeno pipirų. Bet su jais elkitės atsargiai, mat žalieji pipirai aštrumo turi irgi pakankamai, taip kad rezultatas gali gautis „liepsnojantis“.

Viską gerai apmaišykite. Dabar pats laikas iš puodo traukti krevetes ir labai mikliai nutraukti jų uodegėles. Kuo greičiau tai padarysite, tuo bus geriau, mat jas dar neatšalusias reikia sudėti ant kepančių daržovių ir viską kartu pakepti dar 3-4 minutes.

Jei pomidorai pakankamai suminkštėję ir aromatingos sunkos keptuvėje netrūksta – vadinasi pats laikas pereiti prie paskutinio gamybos etapo. Dabar imkite ne itin gilų, geriau stačiakampio formos, molinį arba stiklinį orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą. Į jį perdėkite daržovių ir krevečių mišinį bei ne itin storai apibarstykite tarkuotu sūriu.

Šaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite, kol sūris ištirps ir truputėlį apskrus. Tai neturėtų užtrukti ilgiau kaip 15-20 minučių.

Kaip garnyras prie šio patiekalo tinka pati įvairiausia balta duona.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs