Mokslininkų nuomone, smegenų veiklą geriausiai stimuliuoja virti ir orkaitėje kepti žuvies patiekalai. Tyrinėtojai nustatė tiesioginį ryšį tarp žuvies patiekalų valgymo dažnio, smegenų sandaros ir rizikos susirgti Alzheimerio liga.
Tyrimuose dalyvavo 260 asmenų, neturinčių jokių galvosenos ar smegenų funkcijų sutrikimų. Visų asmenų, kurie nors kartą per savaitę valgė žuvį, smegenų pilkosios medžiagos tūris buvo normalus, o tai savo ruožtu 5 kartus sumažina tikimybę susirgti senatvės silpnaprotyste.
Atliekant tyrimus buvo atsižvelgiama į tiriamųjų amžių, išsilavinimą, rasę ir fizinį aktyvumą. Mokslininkai savo išvadose teigia, kad virtų ir orkaitėje keptų žuvies patiekalų valgymas sustiprina ryšius tarp pilkosios smegenų medžiagos neuronų ir apsaugo smegenis nuo degeneracinių pokyčių.