„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Žuvies patiekalai stimuliuoja smegenų veiklą

Pitsburgo universiteto mokslininkai įrodė, kad žmonės, kartą per savaitę valgantys žuvį, ilgiau išsaugo sugebėjimą produktyviai mąstyti ir rečiau kenčia nuo senatvės silpnaprotystės.
Kad laimikis teigiamai atsilieptų smegenų veiklai, mokslininkai rekomenduoja jį kepti orkaitėje, specialioje „cobb“  tipo kepsninėje arba virti.
Kad laimikis teigiamai atsilieptų smegenų veiklai, mokslininkai rekomenduoja jį kepti orkaitėje, specialioje „cobb“ tipo kepsninėje arba virti.

Mokslininkų nuomone, smegenų veiklą geriausiai stimuliuoja virti ir orkaitėje kepti žuvies patiekalai. Tyrinėtojai nustatė tiesioginį ryšį tarp žuvies patiekalų valgymo dažnio, smegenų sandaros ir rizikos susirgti Alzheimerio liga.

Tyrimuose dalyvavo 260 asmenų, neturinčių jokių galvosenos ar smegenų funkcijų sutrikimų. Visų asmenų, kurie nors kartą per savaitę valgė žuvį, smegenų pilkosios medžiagos tūris buvo normalus, o tai savo ruožtu 5 kartus sumažina tikimybę susirgti senatvės silpnaprotyste.

Atliekant tyrimus buvo atsižvelgiama į tiriamųjų amžių, išsilavinimą, rasę ir fizinį aktyvumą. Mokslininkai savo išvadose teigia, kad virtų ir orkaitėje keptų žuvies patiekalų valgymas sustiprina ryšius tarp pilkosios smegenų medžiagos neuronų ir apsaugo smegenis nuo degeneracinių pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“