Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2008 12 16

Vilniuje pasipylė avarijos, sustojo visuomeninis transportas, gali sutrikti elektros tiekimas (nuotraukos, atnaujinta 23.15 val.)

Antradienį po pietų Vilniuje prasidėjusi lijundra jau sukėlė daug nepatogumų sostinės vairuotojams. Avarijose jau nukentėjo žmonių.
Plikledis Saulėtekyje
Plikledis Saulėtekyje / Kęstučio Grušo/15min.lt skaitytojo nuotr.

Po pietų prasidėjus lijundrai viena po kitos pasipylė avarijos. S.Dariaus ir S.Girėno g., ant naujojo viaduko, susidūrė net penki automobiliai. Per incidentą buvo sužalotas penkiasdešimtmetis vyras. Jis nuvežtas į ligoninę.

Beveik vienu metu sostinėje visos gatvės tapo slidžios tarsi čiuožykla. Visame mieste policija vieną po kitos įregistravo trylika avarijų, tuo metu pranešimai apie susidūrusius automobilius plūdo toliau.

Justiniškių g. susidūrė trys automobiliai. Parko g. automobilis Honda apdaužė tris stovinčius automobilius. Degalinėje susidūrė du automobiliai. Tokie ir panašūs pranešimai plūdo vienas po kito.

Manoma, kad avarijų sostinėje įvyko ir daugiau, tačiau ne visi vairuotojai apie jas informavo policiją, kadangi susidūrus dviem automobiliams vairuotojai įvykio schemą gali nubraižyti patys.

15min.lt skaitytojai informavo, kad statesnėse įkalnėse, negalėdamas pakilti slidžiu keliu į kalniukus, sustojo visuomeninis transportas.

Vilniaus troleibusų parke 15min.lt informavo, kad T.Narbuto g. dėl slidaus kelio susidūrė du troleibusai. Leidžiantis nuo T.Narbuto g. irgi įvyko avarija, todėl visuomeninis transportas negali pravažiuoti.

Ypač slidu Naujininkuose ir greta stoties. Ten visuomeninis transportas irgi negali važiuoti.

Transporto judėjimas beveik sustojo Santariškėse, Molėtų pl. aplinkinėse gatvėse.

Palydovo g. ir Uosių g. sankryžoje susidūrė du maršrutiniai autobusai.

Nuo 15 val. į miesto gatves išvažiavo barstytuvai, todėl troleibusų parko atstovai sakė, jog yra vilties, kad visuomeninis transportas netrukus pajudės.

Papildyta 15.28 val.: 15min.lt žurnalistai praneša, kad Kaune ir Klaipėdoje situacija skyrėsi.

„Dėl oro sąlygų antroje dienos pusėje Kaune įvyko tikrai daug avarijų. Tiesa, visi įvykiai buvo techniniai. Avarijų, kuriose nukentėtų žmonių, nebuvo. Tuo tarpu iškvietimų apie įkalnėse užstrigusius autobusus ar troleibusus mes negavome", – 15min.lt žurnalistui Tomui Grigalevičiui teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas.

15min.lt žurnalistė Klaipėdoje Aurelija Kripaitė praneša, kad uostamiestyje dulksna, tačiau temperatūra pliusinė, gatvės nėra slidžios.

Papildyta 17.02 val.: Apie 17 val. kai kurios Vilniaus gatvės vis dar buvo užkimštos transportu. Automobilių judėjimas buvo visiškai sustojęs T.Narbuto g., Ozo g. Tuo tarpu vienoje svarbiausių sostinės arterijų - Geležinio vilko g. - transporto eismas vyko be trukdžių. Automobiliai važiavo negreitai, tačiau grūstys šioje gatvėje darbo pabaigoje nesiformavo.

Tuo pat metu sostinės gatvėse vis dar pylėsi smulkios avarijos. O greta prekybos centro „Panorama“ susidūrė net šeši automobiliai.

Papildyta 18.25 val.: Nepalankios oro sąlygos sutrikdė ir Vilniaus oro uosto darbą. 17.10 val Vilniuje turėjęs nusileisti lėktuvas iš Egipto miesto Šarm el Šeicho buvo nukeiptas į Kauną. Į kitus oro uostus nukreipti ir lėktuvai iš Hurgados bei Kopenhagos.

Iš Helsinkio atskridęs lėktuvas apsuko ratą ir grįžo atgal į Suomijos sostinę.

Plikledis sutrukdė ne tik nusileisti lėktuvams, bet ir pakilti.  Išskristi iš Vilniaus vėlavo lėktuvai į Kopenhagą ir Taliną.

Papildyta 18.40 val.: Policija teigia, kad paros avarijų vidurkis Vilniuje viršytas jau darbo dienos pabaigoje. Paprastai per parą sostinėje užregistruojama apie 100 paprastų avarijų. Tuo tarpu antradienį nuo 6 val. ryto iki 18.30 val. buvo užregistruota 110 techninių eismo įvykių.

Nuo 12 val., kai sostinėje prasidėjo lijundra, iki 18.30 val. policija sulaukė pranešimų apie 89 avarijas.

Policiją išsikvietusiems vairuotojams pareigūnų teko laukti apie 1,5 val. Nuo 17 val. iki 18.30 val. vairuotojai pareigūnų dar laukė penkiolikoje eismo įvykių.

Antradienį iki 18.30 val. taip pat buvo užregistruotos ir trys avarijos, kuriose nukentėjo žmonės.

Papildyta 20.19 val.: Antradienio vakare Šeškinės mikrorajone dėl slidaus kelio vienas po kito įvyko keli didžiuliai eismo įvykiai.

Vienas po kito kelyje susidūrė 4 arba 5-6 automobiliai, keli maršrutiniai autobusai.

Sudėtingiausia padėtis susidarė Šeškinės ir Paberžės gatvėse bei nuvažiavime į Fabijoniškes. Apie 20 val. šiame rajone avarijas formino net 4 policijos ekipažai, tačiau tikslaus sudaužytų automobilių skaičiau pareigūnai negalėjo įvardinti.

„Tame rajone yra vienas didžiulis eismo įvykis. Patruliai nespėja įforminti vieno įvykio, o jų akivaizdoje susiduria kiti automobiliai. Tik apiformina vieną autobuso avariją, o jau kelis automobilius sudaužo kitas automobilis. Padėtis sunkiai kontroliuojama“, – sako pareigūnai.

Papildyta 23.15 val.: Sinoptikai praneša, kad oro sąlygos bus blogos ir artimiausiu laiku – lijundra nesiliaus ir naktį į trečiadienį bei visą trečiadienį. Įspėjama, kad ypač slidūs yra rajoniniai keliai, kurie yra nebarstyti, todėl rekomenduojama atsisakyti tolimesnių kelionių.

Kaip pranešė LTV Naujienų tarnyba, gyventojai perspėjami ir apie tai, kad naktį į trečiadienį dėl apšalusių laidų gali būti ir elektros tiekimo sutrikimų.

Jei turite nuotraukų apie antradienio situaciją Vilniaus gatvėse, siųskite jas adresu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius