Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 08 31

Vilniaus pašonėje esančio Valų kaimo vaikams sušvito viltis į mokyklą važinėti autobusu, o ne eiti pėsčiomis 9 kilometrus

Šalia Grigiškių esančio, bet Trakų rajono savivaldybei priklausančio Valų kaimo gyventojai jau ne vienerius metus skundžiasi, kad čia neužsuka joks visuomeninis transportas. Ypač dėl to piktinamasi prasidėjus mokslo metams, nes pernai remontui uždarius artimiausią kelią iki Grigiškių vaikams į mokyklas tekdavo pėsčiomis keliauti net apie 9 kilometrus. Šiemet tikimasi kaime sulaukti geltonojo autobusiuko.
Valų kaimo vaikai į mokyklą pėsčiomis vaikšto 9 kilometrus
Valų kaimo vaikai į mokyklą pėsčiomis vaikšto 9 kilometrus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valų kaimo bendruomenės „Neris“ pirmininkė Elžbieta Ščitienė naujųjų mokslo metų išvakarėse 15min.lt sakė, kad jiems sužibo viltis – Grigiškių „Šviesos“ gimnazijai skirtas mokyklinis geltonas autobusas. Tiesa, kita Grigiškėse esanti mokykla tokio negavo.

„Nuo kada pradės važiuoti – neaišku. Duok Dieve, gruodį paaiškės, kada jau važiuos“, – dideliu entuziazmu netryško moteris.

Vilniaus savivaldybė nusiteikusi optimistiškiau – anot savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio, autobusiuką mokykla gavo, o jau rugsėjo pirmąją savaitę paaiškės, kiek realiai vaikų reikia vežioti į jų lankomas mokyklas.

„Tad tikslesnė informaciją, pagal kokį grafiką bus vežiojami vaikai, paaiškės tik pirmosiomis rugsėjo dienomis. Tikslas – vežti kuo daugiau vaikų, tikėtina, kad bus sudarytas autobusiuko grafikas, kada ir kur jis važiuos“, – sakė G.A.Petronis.

Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos direktorius Jonas Komičius 15min.lt patvirtino – geltonas autobusiukas jau šalia mokyklos, raktelius Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris įteiks pirmadienį, mokslo metų pradžios šventės metu. Tačiau kada autobusu bus vežiojami vaikai, nežinia.

„Vešime ir Valų vaikus, bet tas dar šiek tiek užtruks, gal mėnesį ar du. Čia priklausys nuo savivaldybės, kada bus skirtas finansavimas degalams ir kitoms eksploatacinėms išlaidoms, vairuotojo etatui, nustatyta autobuso naudojimo tvarka“, – kalbėjo direktorius.

Vis dėlto tikimasi, kad iki gruodžio, kaip baiminasi Valų bendruomenės vadovė, šis procesas neužtruks. „Kalbėjomės su Švietimo departamento direktoriumi, jis labai geranoriškai pasiūlė pačioje rugsėjo pradžioje susitikti ir spręsime. Autobusas vėliausiai po kelių mėnesių per darganotus, rudeniškus orus turėtų važinėti“, – įsitikinęs Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos direktorius.

Grigiškių ar Vilniaus mokyklas lanko net apie septynios dešimtys Valų kaimo vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius