-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti brangiausi ir pigiausi pasaulio miestai emigrantams

Jeigu reikėtų įvardyti brangiausią miestą emigrantams, apie ką pagalvotumėte? Dubajų, Singapūrą, gal Ženevą? Ne, pats brangiausias miestas atvykėliams apsigyventi yra Turkmėnijoje – tai Ašchabadas. Lietuvių taip mylimas Tbilisis Sakartvele atsidūrė prie pačių pigiausių, tuo tarpu Vilnius – pigiausia trijų Baltijos šalių sostinė emigrantams.
Ašchabadas, Turkmėnija
Ašchabadas, Turkmėnija / 123rf.com nuotr.

Konsultacijų grupė „Mercer“ kasmet atlieka tyrimą, kurie pasaulio miestai yra brangiausi emigrantams. Jie vertinami pagal tai, kiek kainuoja daugiau nei 200 prekių ir paslaugų juose – pradedant būstu, transportu, ir baigiant drabužiais bei pramogomis. Galutiniame vertinime išrikiuota 209 miestai.

Šiemet pirmoje vietoje atsidūrė Turkmėnijos sostinė Ašchabadas, į antrą vietą nustūmęs praėjusiais metais brangiausiu įvardintą Honkongą.

2020 m. Ašchabadas buvo antroje vietoje, tačiau tebesitęsianti finansų krizė, hiperinfliacija, maisto trūkumas Turkmėnijos sostinę pavertė pačiu brangiausiu miestu.

Dar prieš kelerius metus po Turkmėniją keliavęs Vaidas Mikaitis 15min rašė, kad kainos šioje šalyje išties stebina. Pavyzdžiui, turkiško alaus buteliukas čia kainavo devynis eurus. Rusiško – 6–7 eurus. Daugiau skaitykite čia: Lietuvių kelionė Turkmėnistane: stulbinančios kainos ir tuštuma lyg per pasaulio pabaigą

Pirmajame dešimtuke vyrauja verslo centrai – Honkongas (2), Tokijas (4), Ciurichas (5), Singapūras (7).

Tačiau į TOP įsiveržė ir netikėtas miestas – iš 45 vietos praėjusiais metais į 3-ią šovė Libano sostinė Beirutas. „Mercer“ aiškina, kad tą lėmė ekonominė depresija, kurią dar labiau pagilino COVID-19 pandemija ir sprogimas Beirute uoste praėjusių metų rugpjūčio mėnesį.

Vilnius ir toliau liko pigiausia trijų Baltijos šalių sostine. Iš 157 vietos jis per metus pakilo į 143. Ryga – pati brangiausia, ji iš 113 vietos šoktelėjo į 97. Talinas – iš 146 į 132.

Varšuvoje emigrantams gyventi dar pigiau nei Vilniuje – Lenkijos sostinė šiemet yra 164 vietoje, palypėjusi tik per 5-ias.

Baltarusijos Minskas yra pigiausias Europos miestas sąraše. Jam skirta 197 vieta. Per metus jis nukrito iš 194 pozicijos.

Kokie miestai šiemet būtų pigiausi apsigyventi emigrantams? Biškekas Kirgizijoje (209), Zambijos Lusaka (208) ir Sakartvelo Tbilisis (207).

Brangiausi miestai emigrantams 2021:

  1. Ašchabadas, Turkmėnija
  2. Honkongas
  3. Beirutas, Libanas
  4. Tokijas, Japonija
  5. Ciurichas, Šveicarija
  6. Šanchajus, Kinija
  7. Singapūras
  8. Ženeva, Šveicarija
  9. Pekinas, Kinija
  10. Bernas, Šveicarija

Pigiausi miestai emigrantams 2021:

  1. Biškekas, Kirgizija
  2. Lusaka, Zambija
  3. Tbilisis, Sakartvelas
  4. Tunisas, Tunisas
  5. Brazilija, Brazilija
  6. Vindhukas, Namibija
  7. Taškentas, Uzbekija
  8. Gaboronas, Botsvana
  9. Karačis, Pakistanas
  10. Bandžulis, Gambija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius