Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bayern“ vilioja Z.Zidane'ą, bet legendinio prancūzo akys krypsta kitur

Naujo vyriausiojo trenerio ieškantis Miuncheno „Bayern“ klubas taikosi į triskart UEFA Čempionų lygos nugalėtoją Zinedine'ą Zidane'ą. Vis dėlto legendinis prancūzas, anot pranešimų, labiau norėtų treniruotų kitą garsų Europos klubą.

Ispanijos dienraščio „Mundo Deportivo“ žurnalistas Pepe'as Gilas-Vernetas penktadienį pranešė, kad Z.Zidane'as yra pagrindinis kandidatas pakeisti po sezono „Bayern“ paliksiantį Thomasą Tuchelį. Anot ispanų, prancūzas dar nepasirašė sutarties, bet „praktiškai susitarė“ su Miuncheno klubo vadovais.

„Bayern“ akys į prancūzą nukrypo tada, kai pagrindinis jų taikinys Xabi Alonso nusprendė dar bent sezonui likti Lėverkuzeno „Bayer“ klube, su kuriuo iškovojo Vokietijos čempionų titulą, o kitas „Bayern“ dominęs strategas Julianas Nagelsmannas pratęsė sutartį su Vokietijos rinktine iki 2026 metų.

Vis dėlto Prancūzijos sporto žiniasklaidos kanalas „L'Equipe“ trimituoja, kad Z.Zidane'as labiau norėtų treniruoti ne „Bayern“, o „Manchester United“ komandą.

Prancūzų teigimu, bavarai yra arti susitarimo su Z.Zidane'u, bet šis mato kliūtis – vokiečių kalbą ir gyvenimą Bavarijos regione. Dėl to jis atidžiai seka situaciją Mančesteryje.

Teigiama, kad „Manchester United“ direktorių valdybos narys Jeanas-Claude'as Blancas yra didelis Z.Zidane'o gerbėjas, tad jeigu klubas nuspręs atsisveikinti su olandu Eriku Ten Hagu, prancūzui gali atsiverti durys į „raudonųjų velnių“ klubą.

„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as
„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as

51-erių Zizou po futbolininko karjeros pabaigos yra treniravęs tik vieną klubą – Madrido „Real“. Su juo prancūzas net tris kartus iš eilės (2016, 2017, 2018 m.) tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju, bet nesugebėjo to pakartoti sugrįžęs į komandą 2019-2021 m. laikotarpiu.

Pastaruosius trejus metus Z.Zidane'as darbo neturėjo, bet buvo aktyviai siejamas su Prancūzijos rinktine. Vis dėlto jos vairininku išlieka ilgametis prancūzų vedlys ir buvęs Z.Zidane'o komandos draugas Didier Deshamps'as.

„Bayern“ klubas apie neišvengiamą atsisveikinimą su Th.Tucheliu informavo dar prieš daugiau nei mėnesį. Bavarai pirmą kartą per 12 metų nelaimėjo Vokietijos čempionato, bet išlieka kovoje UEFA Čempionų lygoje, kurios pusfinalyje mes iššūkį „Real“ futbolininkams.

„Manchester United“ pastaraisiais metais išgyvena sunkų laikotarpį ir Anglijos čempionų titulą pastarąjį sykį iškovojo dar 2013 metais. Šiemet E.Ten Hago ekipa „Premier“ lygoje žengia vos septinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius