Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Deschamps'as pripažino varžovų jėgą, ispanai finale žadėjo dar geresnę versiją

Ispanijos rinktinė dar kartą įrodė, jog yra geriausia „Euro 2024“ komanda. Antradienį vykusiame pusfinalyje Luiso de la Fuente auklėtiniai 2:1 pranoko Prancūziją, o mačo žvaigžde tapo šešiolikmetis Lamine'as Yamalis.
Luisas de la Fuente
Luisas de la Fuente / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzija anksti išsiveržė į priekį, kai Randalas Kolo Muani galva į vartus nukreipė be kaukės žaidusio Kyliano Mbappé perdavimą, bet 21-ąją minutę Lamine'as Yamalis pelnė fantastiško grožio išlyginamąjį įvartį, o dar po keturių minučių pasižymėjo Dani Olmo.

„Buvome sunkioje padėtyje, nes nesitikėjome, kad taip anksti praleisime. Taigi tiesiog paėmiau kamuolį ir mušiau. Esu labai laimingas, kad viskas taip baigėsi. Nesistengiu apie savo žaidimą per daug galvoti, tiesiog mėgaujuosi ir padedu komandai, o jei viskas klostosi mano naudai, tuomet esu laimingas – tiek dėl įvarčio, tiek dėl pergalės“, – po mačo kalbėjo geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas L.Yamalis.

„Scanpix“ nuotr./Lamine'as Yamalis
„Scanpix“ nuotr./Lamine'as Yamalis

Jis tapo visų laikų jauniausiu įvartį Europos čempionatuose pelniusiu žaidėju.

Ispanija siekia rekordinio ketvirtojo Europos čempionų titulo ir finale sekmadienį Berlyne – kitą dieną po L.Yamalio 17-ojo gimtadienio – žais su Anglija arba Nyderlandais.

„Žinojome, kad jie yra puiki komanda, ir šįvakar jie tai dar kartą įrodė, – po mačo kalbėjo Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschamps'as. – Nors mums pasisekė įmušti pirmiems, Ispanija sugebėjo greitai atsitiesti ir stipriai mums apsunkinti padėtį. Jie buvo pranašesni kontroliuodami kamuolį ir labai techniški. Ispanijos rinktinė paliko geriausią įspūdį ir nusipelnė šios pergalės.“

„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamps'as
„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamps'as

Ispanija yra rezultatyviausia „Euro 2024“ komanda. Ji vienintelė laimėjo visas turnyro rungtynes ir įmušė 13 įvarčių. Dabar „La Roja“ trūksta tik vieno įvarčio iki visų laikų rekordo. 1984 m. Prancūzija čempione tapo įmušusi 14 kartų.

„Esu įsitikinęs, kad finalas bus visiškai kitoks, prieš varžovus, kurie iš mūsų pareikalaus geriausio. Nors tai gali skambėti keistai, tačiau dar yra kur tobulėti“, – po pusfinalio kalbėjo Ispanijos rinktinės strategas L.de la Fuente.

Savo varžovą Ispanija sužinos, kai antrajame pusfinalyje Dortmunde trečiadienį Anglija sužais su Nyderlandais.

Imago / Scanpix nuotr./Dani Olmo
Imago / Scanpix nuotr./Dani Olmo

Lemiamas įvartis mače tarp Prancūzijos ir Ispanijos krito po Dani Olmo smūgio, kai kamuolį į savus vartus nukreipė Prancūzijos rinktinės gynėjas Jules Kounde.

Iš pradžių UEFA nusprendė, kad tai buvo įvartis į savo vartus, bet vėliau įvartis buvo įskaitytas ispanui.

„Neįtikėtina, ką daro ši komanda. Nusipelnėme būti finale ir dabar esame per žingsnį nuo šlovės. Nesvarbu, ar tai būtų mano, ar Kounde įvartis, nesvarbu. Svarbiausia, kad esame finale“, – po mačo kalbėjo pergalingo įvarčio autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito