Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos rinktinės treneris turi radikalų pasiūlymą Europos čempionatui

​​​​​​​Ispanijos futbolininkai iškopė į Europos čempionato pusfinalį, kai per pratęsimą palaužė Vokietijos rinktinę. Tačiau ispanų treneris Luisas de la Fuente mano, kad atėjo laikas pakeisti svarbią taisyklę – reikėtų atsisakyti arba riboti pratęsimus.

Europos čempionate Vokietijoje penkeriose rungtynėse per aštuntfinalio ir ketvirtfinalio etapus prireikė pratęsimų (trejos baigėsi 11 metrų baudinių serijomis).

Vienas iš dviejų mačų, kuris baigėsi pratęsimu, buvo Ispanijos ir Vokietijos ketvirtfinalis, per kurį ispanų pergalę 2:1 lėmė Mikelio Merino įvartis 119 minutę.

Per spaudos konferenciją prieš pusfinalio akistatą antradienį vakare su Prancūzija ispanų treneris Luisas de la Fuente išsakė įdomią mintį apie pratęsimus atkrintamosiose varžybose.

„Tokiuose turnyruose kaip Europos čempionatas, kuriame prireikia tiek daug jėgų, turbūt galima būtų atsisakyti pratęsimų“, – sakė 63 metų ispanas.

Nežinia, ar ispanai būtų peršokę ketvirtfinalio etapą su Vokietija, jei viskas būtų nukeliavę į 11 metrų baudinių seriją.

Tačiau treneris vis tiek mano, kad reiktų rimtai pagalvoti.

„Galbūt ne pusfinalyje ar finale, bet ankstesniuose etapuose. Tai padėtų geresniam futbolo šou, nes žaidėjai būtų šviežesni ir galėtų geriau žaisti finalinėse rungtynėse“, – sakė L.de la Fuente.

Vida Press nuotr./Luisas de la Fuente
Vida Press nuotr./Luisas de la Fuente

Galbūt jis žvalgėsi į Pietų Amerikos pavyzdį, kur šiuo metu vykstančiame „Copa America“ turnyre jau galioja kitokios taisyklės.

Ten tik finale būtų žaidžiamas pratęsimas. Per kitus etapus po lygiosiomis pasibaigusio reguliaraus laiko iškart seka 11 metrų baudinių serija.

L.de la Fuente dabar yra arti istorinių rezultatų, nors pats nebuvo plačiai žinomas Europoje prieš čempionatą.

Pats žaidęs Bilbao „Athletic“ ir Ispanijos jaunimo rinktinėje kairiuoju gynėju, paskui jis ir trenerio karjeroje daugiausiai pasižymėjo dirbdamas Bilbao klube (2006-2007 ir 2009-2011 m.), o pastarąjį dešimtmetį vadovaudamas įvairaus amžiaus Ispanijos jaunimo rinktinėms (2013-2022 m.).

Vida Press nuotr./Luisas de la Fuente
Vida Press nuotr./Luisas de la Fuente

Kai po 2022 metų pasaulio čempionato gruodį, kai Ispanija nusileido Marokui aštuntfinalyje po 11 metrų baudinių, posto neteko Luisas Enrique, atėjo laikas L.de la Fuentei.

„Viskas dėl pergalės. Ypač dabar mums svarbu laimėti. Mes bandysime parodyti gerą futbolą. Taip pat norime žaisti pragmatišką futbolą“, – sakė L.de la Fuente.

Suprasti akimirksniu

  • Ispanija pusfinalyje jie žais be savo dešiniojo gynėjo Dani Carvajalio, kuris turi praleisti mačą dėl geltonų kortelių.
  • Pusfinalio antradienį tarp Ispanijos ir Prancūzijos pradžia – 22 val.
  • Kitas pusfinalis tarp Anglijos ir Nyderlandų vyks trečiadienį 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito