Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lionelį Messi atsiprašyti raginęs įtakingas Argentinos sporto vadovas – atleistas

Argentinos sporto ministro pavaduotojas buvo atleistas po to, kai pareiškė, kad Lionelis Messi turėtų atsiprašyti už tai, kad Pietų Amerikos čempionai dainavo rasistinę ir transfobišką skanduotę, skirtą Prancūzijai.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Julio Garro buvo atleistas praėjus kelioms valandoms po to, kai Argentinos radijo stoties eteryje išsakė savo nuomonę.

Įdomiausia, kad komandos kapitono L.Messi net nebuvo autobuse, kuriame įvyko futbolo pasaulį šokiravęs incidentas.

„Manau, kad Messi turėtų išeiti ir tinkamai atsiprašyti, kaip ir Argentinos futbolo federacijos prezidentas Claudio Tapia“, – savo nuomonę dėstė valdininkas.

Jis pridūrė, kad dėl šio incidento „Argentinos įvaizdis atrodo labai blogai“ ir kad būtų gerai „parodyti tinkamą pavyzdį“.

Priminsime, jog po Pietų Amerikos taurės finalo, kuriame argentiniečiai 1:0 po pratęsimo įveikė Kolumbiją, Londono „Chelsea“ saugas Enzo Fernandezas, dainuodamas skandalingą skanduotę, gyvai pasirodė instagrame.

Enzo Fernandezo skandalingasis įrašas
Enzo Fernandezo skandalingasis įrašas

J.Garro iš pareigų atleido Argentinos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas Javieras Milei.

„Prezidento kanceliarija teigia, kad jokia vyriausybė neturi teisės nurodinėti Argentinos rinktinei, pasaulio čempionei ir dukart iš eilės „Copa America“ čempionei, ar bet kuriam kitam piliečiui, ką komentuoti, ką galvoti ir ką daryti. Todėl Julio Garro baigia eiti sporto ministro pavaduotojo pareigas“, – rašoma prezidento žinutėje.

Po J.Milei komentaro socialinėje žiniasklaidoje pasisakė Argentinos viceprezidentė Victoria Villarruel: „Jokia kolonijinė šalis mūsų negąsdins už dainas aikštėje ar už tiesą, kurios nenori pripažinti. Argentina yra suvereni ir laisva šalis. Niekada neturėjome kolonijų ar antrarūšių piliečių. Niekada niekam neprimetėme savo gyvenimo būdo, bet mes taip pat netoleruosime, kad jie tai darytų su mumis. Enzo, aš tave palaikau, Messi, ačiū už viską! Argentiniečiai visada laikys tavo galvą iškeltą aukštai.“

„Scanpix“ nuotr./Argentinos triumfas
„Scanpix“ nuotr./Argentinos triumfas

Moters komentarai pasirodė po to, kai Prancūzijos futbolo asociacija pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš Argentinos futbolo asociaciją dėl skandalo.

Priminsime, kad E.Fernandezo komandos draugas Wesley Fofana, „Chelsea“ klube paskelbė vaizdo įrašą su rasistine skanduote X socialiniame tinkle ir pažymėjo: „Futbolas 2024 metais: nevaržomas rasizmas“.

„Chelsea“ puolėjas Davidas Datro Fofana taip pat pasmerkė skanduotę.

„Man patinkantis futbolas yra daugiatautis. „Rasizmas visomis jo formomis turėtų būti kuo griežčiausiai pasmerktas. Tokiems veiksmams nėra vietos nei futbole, nei kur nors kitur. Šią kovą tikrai turi rimtai vertinti visi šio sporto atstovai“, – rašė futbolininkas.

Tiesa, galiausiai E.Fernandezas atsiprašė už savo elgesį.

„Noriu nuoširdžiai atsiprašyti už vaizdo įrašą, paskelbtą mano instagramo kanale per rinktinės šventę. Dainoje yra labai įžeidžiančių žodžių ir tam nėra jokio pasiteisinimo. Pasisakau prieš bet kokią diskriminaciją ir atsiprašau, kad pasinėriau į mūsų „Copa America“ šventės euforiją. Tas vaizdo įrašas, ta akimirka, tie žodžiai neatspindi mano įsitikinimų ar mano charakterio. Nuoširdžiai atsiprašau“, – teisinosi argentinietis.

Trečiadienio rytą „Chelsea“ nutraukė tylą ir taipogi išplašino pranešimą.

„Chelsea“ futbolo klubas mano, kad bet koks diskriminacinis elgesys yra visiškai nepriimtinas. Didžiuojamės, kad esame įvairialypis, įtraukiantis klubas, kuriame visų kultūrų, bendruomenių ir tapatybių žmonės jaučiasi savi. Pripažįstame ir vertiname viešą mūsų žaidėjo atsiprašymą ir pasinaudosime tuo kaip galimybe šviesti. Klubas pradėjo vidinę drausminę procedūrą“, – teigė klubas.

„Scanpix“ nuotr./Enzo Fernandezas
„Scanpix“ nuotr./Enzo Fernandezas

Keli „Chelsea“ žaidėjai, reaguodami į rasistinę ir transfobišką skanduotę, nustojo sekti E.Fernandezo instagrame.

Londono klubas jau pradėjo priešsezonines treniruotes, o E.Fernandezas turėtų prisijungti prie komandos po „mėlynųjų“ turo po JAV.

Jis yra vienas iš kelių žaidėjų, kuriems po „Copa America“ ir Europos čempionato turnyrų suteikta ilgesnė pertrauka.

E.Fernandezo sutartis galioja iki 2032 metų. Pernai jis atvyko iš Lisabonos „Benfica“ už 107 mln. svaro sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus