-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atslenka permainų uraganas: V.Murauskas ieško „Sūduvai“ naujo prezidento

Marijampolės „Sūduvos“ laukia didžiuliai pokyčiai ne tik trenerių štabe, aikštėje, bet ir administracijoje. Duodamas interviu 15min ilgametis „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas prasitarė apie norą trauktis ir naujo vadovo paieškas.
Vidmantas Murauskas
Vidmantas Murauskas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kalbėdamas su 15min V.Murauskas užsiminė, kad „Sūduvos“ laukia daug pokyčių.

„Kaip čia sako: jei žuvis genda, tai nuo galvos. Reikia ieškoti galvos, o paskui – visa kita“, – sakė nuo 2004-ųjų Marijampolės klubo prezidento pareigas einantis V.Murauskas, per „Sūduvos“ Vilniaus „Žalgiriui“ 0:3 pralaimėtas rungtynes liūdnai paminėjęs savo 60-metį.

Pasižiūri į veidrodį ir matai priešais save žmogų, įkopusį į septintą dešimtį

Paprašytas patikslinti savo planus, „Sūduvos“ prezidentas atskleidė, jog klubo palikti nesiruošia, tačiau, jo manymu, vadovauti jam gali ir kitas asmuo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas

„Tokių minčių yra, bet bus matyti. Tai mintys, kurias reikia sudėlioti. Gal ne taip ir lengva, norinčių eilės nėra. Bus matyti. Šie planai nėra gimę su pralaimėjimu, jie gimė, nes čia esu jau daug metų. Ir idėjomis, ir amžiumi jau pasenom. Pasižiūri į veidrodį ir matai priešais save žmogų, įkopusį į septintą dešimtį. Gal laikas ir iš tos pusės pagalvoti apie ramesnį gyvenimą“, – kalbėjo „Sūduvos“ vadovas.

Jis sako, kad žymiai ramiau būtų žiūrėti futbolą nusipirkus bilietą į rungtynes ar įsipatoginus VIP ložėje.

„Nebūnant pirmu (žmogumi klube – aut. past.) ir tų nervų būtų mažiau. Viskas daugiau susiję su amžiumi. Tų pamąstymų buvo ir anksčiau, tik kad norinčių nesirikiuoja eilės, didelio pasirinkimo kol kas nėra“, – 15min sakė V.Murauskas.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Vidmantas Murauskas
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Vidmantas Murauskas

Jis tikino girdėjęs kalbų, kad esą „Sūduva“ gali dingti iš futbolo žemėlapio, tačiau patikino – to tikrai nebus.

Vis tik visiškai pasitraukti iš futbolo V.Murauskas nesiruošia, net nemano, kad tai būtų įmanoma.

„Esu marijampolietis, čia gimęs ir augęs, visiškai atsitraukti, bent jau staigiai, neišeis. Tiesiog noriu nebūti pirmu žmogumi. Nuo 2004-ųjų esu prezidentas... Jau klubai aukščiausioje lygoje visi pasikeitę, o ką kalbėt apie prezidentus“, – juokėsi V.Murauskas.

Jo manymu, klubui reikia jaunų ir ambicingų žmonių. Galbūt būsimu prezidentu matomas Andrius Murauskas – V.Murausko sūnus, kuris jau dirbo klube šį sezoną?

„Tikrai ne, – tikino „Sūduvos“ ilgametis vadovas. – Tai yra šeimos reikalas. Pavasarį mus paliko direktorius, išvyko dirbti į Indiją, ačiū sūnui, kuris prisidėjo ir padėjo. Aš daug nekalbu, gal dėl to turim problemų, jis tą funkciją atliko ir esu dėkingas už tai. Jis nesieja savo gyvenimo su futbolu, nes jis, kai sportavo, buvo triatlonininkas, prieš tai plaukikas, net ne komandinio sporto atstovas. Turime ir šeimos verslą, daug kur reikia padėti, jis ir padėjo, dirbo, viskas buvo gerai, bet mato, kiek nervų tai kainuoja, tad prezidentu tikrai nenori būti.“

V.Murauskas nėra įsitikinęs, kad buvęs futbolininkas yra vienas iš kriterijų naujam klubo vadovui.

Pamąstymų buvo ir anksčiau, tik kad norinčių nesirikiuoja eilės

„Pirmas tikslas toks, kad matytų futbolą žengiantį į priekį. Tai vienintelis tikslas. Kad nebūtų klube tik dėl buvimo, kad futbolas būtų visur ir visada priekyje. Nelengva futbolo lygį kelti, bet to reikia“, – sakė vis dar „Sūduvos“ prezidentas.

V.Murausko valdymo laikotarpiu „Sūduva“ triskart tapo A lygos čempione (2017, 2018 ir 2019 m.), triskart finišavo antra (2007, 2010 ir 2020 m.), laimėjo tris LFF taures (2006, 2009 ir 2019 m.), tris kartus į viršų kėlė Supertaurę (2009, 2018 ir 2019 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius