-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

Geriausi dešimtmečio atletai pasaulyje – LeBronas Jamesas ir Serena Williams

Skaičiuojant paskutines antrojo XXI a. dešimtmečio valandas, „The Associated Press“ išrinko geriausius 2010-2019 m. laikotarpio pasaulio atletus. Jais tapo amerikiečiai – krepšininkas LeBronas Jamesas ir tenisininkė Serena Williams.
LeBronas Jamesas ir Serena Williams
LeBronas Jamesas ir Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Tris kartus NBA čempionu ir tiek pat kartų naudingiausiu lygos krepšininku per dešimtmetį tapęs L.Jamesas nurungė itin solidžius konkurentus – amerikietiškojo futbolo atstovą Tomą Brady, sprinterį Usainą Boltą, futbolininką Lionelį Messi ir plaukiką Michaelą Phelpsą.

„Tai buvo 10 metų, pažymėtų negandomis, duobėmis, blogais, bet tuo pačiu ir gerais bei puikiais momentais, iš kurių kiekvienas augti norintis žmogus pasisemtų daugybę patirties, – kalbėjo LeBronas, kuris šiandien švenčia savo gimtadienį. – Prieš dešimtmetį man buvo tik 25-eri. Dabar baigiu jau 35-uosius gyvenimo metus ir galiu pasakyti, kad esu geresnėje pozicijoje bei geriau suprantu, ko noriu iš gyvenimo.“

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Los Angeles Lakers“ klubui antrą sezoną atstovaujantis puolėjas geriausių dešimtmečio atletų laureatų sąraše prisijungė prie Tigerio Woodso, Wayne'o Gretzky ir kitų garsių sportininkų.

NBA lygoje jis rungtyniauja jau 17-ąjį sezoną, tačiau apsukų nemažina – su „Lakers“ klubu L.Jamesas įsitaisė Vakarų konferencijos viršūnėje bei pirmauja lygoje pagal rezultatyvių perdavimų skaičių.

Geriausia atlete moterimi išrinkta S.Williams, kuri pranoko gimnastę Simoną Biles, plaukikę Katie Ledecky bei slidininkes Lindsay Vonn ir Mikaelą Shiffrin.

JAV tenisininkė per dešimtmetį laimėjo net 12 „Didžiojo kirčio“ turnyrų, kai jokia kita moteris to nesugebėjo padaryti daugiau negu tris kartus.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Serena Williams

38-erių amerikiete šiuo metu WTA reitinge užima 10-ąją vietą, tačiau dar prieš kelerius metus ji tapo vyriausia tenisininke, užkopusia į WTA reitingo viršūnę.

Iš viso per 10 pastarųjų metų S.Williams iškovojo net 37 trofėjus, artimiausią oponentę aplenkdama 11 titulų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius