Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istoriją ant smėlio Paryžiuje rašysiančios tinklininkės: „Ne nuotraukos vykstame pasidaryti“

29-erių Monika Paulikienė, buvusi Povilaitytė, ir šešeriais metais jaunesnė Ainė Raupelytė pirmadienio popietę išskirdo iš statybomis gyvenančio Vilniaus oro uosto.

Istoriją rašantis Lietuvos paplūdimio tinklinio duetas jau šią savaitę debiutuos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Tokio ryškumo scenoje iki šiol nėra buvę jokių mūsų šios sporto šakos atstovių (ir atstovų). Nuo šiol – bus.

„Važiavome į oro uostą ir treneris (Paulius Matulis) sako: „Tik dabar pajutau, kad vykstame į olimpines žaidynes“. Man šis jausmas turbūt dar ateis... Gal olimpiniame kaimelyje? Kol kas ramu, atrodo, kad keliaujame į vieną iš savo turnyrų. Nežinau, kaip apibūdinti tai, kaip jaučiuosi. Esu labai rami. Kita vertus, stoviu su šia apranga (olimpine, – past.) ir suprantu, kur keliaujame“, – plačiai šypsojosi M.Paulikienė.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė, treneris Paulius Matulis ir Ainė Raupelytė
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė, treneris Paulius Matulis ir Ainė Raupelytė

„Turbūt tada, kai žengsime į aikštelę, pamatysime tą visą didelę minią ir suvoksime, kur esame“, – pridūrė A.Raupelytė.

Jai debiutas olimpiadoje bus dvigubai išskirtinis. Būtent liepos 28-ąją, kai mūsiškės žais pirmąjį mačą, A.Raupelytė švęs ir 24-ąjį gimtadienį.

„Pasitikėjimo gal nepridės, bet džiaugsmo – tai tikrai. Bus pats įspūdingiausias gimtadienis“, – nusijuokė jaunoji tinklininkė.

Šešeriais metais už tituluotą M.Paulikienę – karjeros pradžioje medalius skynusią su Ieva Dumbauskaite – jaunesnė A.Raupelytė žaisti drauge pradėjo prieš dvejus metus.

Pagal reitingą į olimpiadą patekusios paplūdimio tinklininkės iš pradžių triukšmavo „Challenge“ serijos turnyruose, laimėjo istorinę bronzą Brazilijoje, o galiausiai debiutavo ir elitinėse „Elite 16“ varžybose.

CEV nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė su „Challenge“ medaliais Brazilijoje
CEV nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė su „Challenge“ medaliais Brazilijoje

„Pasiruošimas vyko pagal planą. Turėjome keletą turnyrų – Šveicarijoje, Austrijoje, Latvijoje. Turėjome tikrai gerų mačų. Dabar savaitę stovyklavome Palangoje. Šlifavome savo mini klaideles ir esame pasiruošusios. Ačiū, Dievui, be traumų. Reikia tik eiti ir kovoti, – ryžtingai kalbėjo M.Paulikienė. – Treniruosimės ir Paryžiuje. Gausime dvi galimybes išbandyti centrinį kortą. Visas dienas sportuosime.“

„Turėsime treniruotę ir apšilimo aikštelėje, kad prisitaikytume“, – papildė A.Raupelytė.

Dėl olimpinės svajonės pastaraisiais metais joms teko išmaišyti kone visą pasaulį. Ir ne visada sportininkės galėjo sau leisti tokią prabangą, kaip atvykimas į varžybas likus penkioms dienoms.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė, Ainė Raupelytė
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė, Ainė Raupelytė

„Būdavo, kad nuvykstame ir diena prieš... Nors stengdavomės turėti bent dvi dienas, bet finansai ne visada tai leisdavo. Todėl dabar labai džiaugiamės, kad turime tokią galimybę (nuvykti anksčiau, – past.). Galėsime apsiprasti olimpiniame kaimelyje, savo aikštynuose, o varžybų dieną būsime pasiruošusios 100 proc.“, – pažymėjo M.Paulikienė.

Olimpinis paplūdimio tinklinio turnyras liepos 27 – rugpjūčio 9 dienomis vyks ypatingoje vietoje – Marso lauko parke, šalia svarbiausio Paryžiaus simbolio – Eifelio bokšto.

„Scanpix“ nuotr./Olimpinė paplūdimio tinklinio aikštelė šalia Eifelio bokšto
„Scanpix“ nuotr./Olimpinė paplūdimio tinklinio aikštelė šalia Eifelio bokšto

„Nesame žaidę arenoje, kuri talpina beveik 14 tūkst. žmonių. Įspūdinga. Sunku pasakyti, koks tas jausmas bus. Ar širdelė, rankos nesuvirpės, kai ateisim žaisti? Bet esame komanda, padėsime viena kitai. Tikrai nemanau, kad bus lengva. Mums tai bus pirmas kartas olimpiadoje, bet esame pasiruošusios dirbti kartu. Tikiu, kad atlaikysime spaudimą“, – tęsė M.Paulikienė.

„Turbūt visą laiką tikslas yra laimėti viską. Neskaičiuojame kiek reikia laimėti ar pralaimėti setų (kad patektume į atkrintamąsias, – past.), o žiūrime į priekį ir norime laimėti viską“, – pažymėjo A.Raupelytė.

„Turime svajonių. Važiuojame į olimpiadą ne pasidaryti nuotraukos. Kovosime dėl aukščiausių vietų. Esame pasiruošusios ir tikrai galime žaisti su visomis komandomis. Svajonė bus parodyti gerą rezultatą. Prognozėmis ar vietomis užsikrauti nenorime. Kaip bus, taip bus. Galim būti ir pirmos, galim – ir paskutinės. Bet tikiu, kad mums su Aine viskas bus gerai“, – šyptelėjo M.Paulikienė.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė

„Prieš visas savo grupės varžoves esame žaidusios. Manau, kad tikrai esame pasitrynusios tame lygyje“, – papildė A.Raupelytė.

Suprasti akimirksniu: lietuvių varžovės E grupėje

  • Brazilės Carolina Salgado ir Barbara Seixas de Freitas (5 reitingas).
  • Olandės Katja Stam ir Raisa Schoon (6)
  • M.Paulikienė ir A.Raupalytė pasaulio reitinge yra 21-os.
  • Japonės Akiko Hasegawa ir Miki Ishii (38).

Paprašytos išskirti didžiausias moterų paplūdimio tinklinio favorites, lietuvės prabrėžė šios sporto šakos nenuspėjamumą.

„Išskirčiau braziles, kurios yra pirma pora pasaulyje. Šiemet turėjome galimybę su jomis pažaisti. Manau, kad jos tikrai turėtų nukeliauti bent iki pusfinalio. Tada – pasaulio čempionės amerikietės. Kitas įvardinti sunku, nes ir elito turnyruose tas ketvertukas dažnai keičiasi. Tikrai sunku nuspėti, kaip viskas susiklostys. Kas galbūt pasiruošė geriausiai tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – svarstė M.Paulikienė.

Ar istorinį pasiekimą – patekimą į olimpines žaidynes – Lietuvos paplūdimio tinkliniui dovanojęs duetas išliks ir po šio sezono, sportininkės kol kas tvirtai atsakyti negalėjo, bet artimiausią ateitį planuoja drauge.

„Volleyball World“ nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė
„Volleyball World“ nuotr./Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė

„Mūsų karjeros šiose žaidynėse nesibaigs. Po Paryžiaus kartu važiuosime į Europos čempionatą, kuris prasidės jau rugpjūčio 13 dieną. Vėliau – į elito turnyrą, į Lietuvos čempionatą. Mūsų laukia dar ilgas kelias šiemet. Kai sezoną baigsime, tada susėsime ir kalbėsimės“, – sakė M.Paulikienė.

„Mums – tai pirma olimpiada. Bet gal ne paskutinė?“ – viltingai šyptelėjo Lietuvos paplūdimio tinklinio lyderė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito