-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12

Koronachaosas rankinio pasaulio čempionato išvakarėse – komandoje 18 atvejų

Pasaulio vyrų rankinio čempionatas prasideda trečiadienį Egipte, bet prieš pat turnyrą COVID-19 protrūkiai smogė JAV ir Čekijos komandoms.
Rungtynių akimirka
Rankinio pasaulio čempionatas irgi vyks be žiūrovų, kaip ir pastarosios Lietuvos rinktinės rungtynės. / Arno Strumilos / 15min nuotr.

JAV rankininkai po 20 metų pertraukos rengėsi startui pasaulio rankinio čempionate, bet prieš pat varžybas sužinojo itin nemalonias naujienas – 18 žaidėjų ir trenerių susirgo COVID-19.

„Tai neįtikėtinai sunku, – Norvegijos „Aftenposten“ sakė JAV rinktinės treneris Robertas Hedinas. – Trečiadienį turime išsiųsti į Egiptą 12 žaidėjų, bet nebeturime gynybos grandies.“

JAV rankininkai, tarp kurių yra septyni žaidėjai iš žemesnių Vokietijos rankinio lygų, rengėsi pasaulio čempionatui Skandinavijoje – iš pradžių Danijoje, paskui Norvegijoje.

Stovyklos pradžioje dviejų žaidėjų testai buvo teigiami, tad jie buvo izoliuoti nuo komandos. Rinktinė nuolat tikrinosi ir tęsė pasirengimą.

Dar pirmadienį greitieji testai parodė neigiamus rezultatus, bet dabar juos galima išmesti į šiukšlių dėžę. Trenerio teigimu, komanda nežino, kaip ir kada užsikrėtė virusu, tik įtaria, kad tai galėjo nutikti prie rinktinės prisidėjus vienam žaidėjui, atskridusiam iš JAV.

E grupėje JAV rinktinė turi startuoti ketvirtadienį maču su Austrija, o toliau lauks rungtynės su viena čempionato favoričių Norvegija bei nugalėtojų titulą ginančia Prancūzija.

„Nežinia, kokios sudėties čempionatą rungtynėmis su Švedija pradės Čekijos rinktinė. Devyni Čekijos žaidėjai ir šeši rinktinės štabo nariai gavo teigiamus testo rezultatus“, – anksčiau pranešė Čekijos televizija.

Pasaulio rankinio čempionatą Egipte trečiadienį turėtų pradėti 32 komandos, kurios apsigyvens savotiškame burbule – viešbučiai skirti tik rankininkams, judėjimo zonos bus griežtai apibrėžtos.

Iš pradžių buvo planuojama žiūrovus įleisti į rungtynes. Tačiau bilietus jau nusipirkusiems sirgaliams pinigai bus grąžinti. Prieš pat turnyro pradžią Egipto valdžia ir varžybų rengėjai nutarė žaisti be žiūrovų.

Keturiose arenose iki šio mėnesio pabaigos turi įvykti 108 mačai.

COVID-19 pastaruoju metu paplito Egipte. Savaitgalį Afrikos valstybėje per dieną buvo fiksuojami 989 nauji užsikrėtimo atvejai. Iš viso šalyje skaičiuojama 149 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu ir 8,1 tūkst. mirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius