Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 03 26

„Regata“ laimėjo Vilniaus kanupolo čempionatą

Komanda „Regata“ įtemptoje kovoje laimėjo Vilniaus atvirąjį kanupolo čempionatą, savaitgalį vykusį Lazdynų baseine. Šiame turnyre dalyvavo svečiai iš Ukrainos – komanda KWS (Kyiv Water Stadium) iš Kijevo. Penkių komandų turnyras vyko pagal tarptautinės irklavimo federacijos (ICF) kanupolo taisykles ir laimėtojai buvo išrinkti skaičiuojant pelnytus taškus.
Lietuvos kanupolo čempionatas
Lietuvos kanupolo čempionatas / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Kanupolas

„Regatos“ komanda laimėjo pirmąją vietą iškovojusi tris pergales iš keturių žaistų rungtynių bei sužaidusi vienerias rungtynes lygiosiomis ir surinkusi 10 taškų. Atkakliausia ir lemiama kova vyko su antrąją vietą pelniusia komanda Kauno „Regesa“ – rungtynės baigėsi lygiosiomis 5:5 (2:2). Mačas pasižymėjo itin dramatiška pabaiga. Likus vienai minutei iki rungtynių pabaigos „Regesa“ pirmavo rezultatu 5:3, tačiau „Regatos“ komanda, sutelkusi jėgas greitoms atakoms, sėkmingai užbaigė dvi atakas bei Arnoldo Barzdžiaus ir Šarūno Zakarkos dėka išlygino rezultatą 5:5.

Antrosios vietos laimėtoja „Regesa“ surinko 8 taškus, iškovojusi dvi pergales ir sužaidusi dvi rungtynes lygiosiomis. Pakiliai nusiteikusi Trakų KKSC komanda sugebėjo pasiekti lygiasias gražioje kovoje su kauniečiais 7:7 (4:2). „Regesos“ žaidėjai, sėkmingai sužaidę pirmąjį kėlinį, antrajame šiek tiek atsipalaidavo. Trakų komanda sėkmingai išnaudojo savo progas ir Roberto Paškovskio, įmetusio šiose varžybose 5 iš 7 savo komandos įvarčių, dėka ne tik pasivijo varžovus, bet ir persvėrė rezultatą 6:5 savo naudai. Kauniečiai susiėmė ir varžybų pabaigoje vėl išsiveržė į priekį 7:6, tačiau Robertas Paškovskis paskutinę rungtynių minutę vėl išlygino rezultatą 7:7.

Trakų KKSC komanda laimėjo trečiąją vietą, surinkusi 5 taškus. Trakiškiai laimėjo vieną pergalę prieš „United“ komandą 8:6 (5:4) bei sužaidė dvejas rungtynes lygiosiomis ir vienerias pralaimėjo. Antrosios komandos varžybos lygiosiomis buvo sažaistos su KWS komanda iš Kijevo 4:4 (3:3). Varžybų pradžioje ukrainiečiai, labai aktyviai pradėję rungtynes, išsiveržė į priekį 1:0, tačiau KKSC neleido įgyti didesnio pranašumo ir patys įmetė du įvarčius – 2:1. Įtemptoje kovoje komandos keitėsi įvarčiais, o ukrainiečiai priešpaskutinę varžybų minutę išlygino rezultatą 4:4.

Turnyro naudingiausio žaidėjo prizą laimėjo „Regatos“ kapitonas Simantas Mažeikis, surinkęs 14 naudingumo balų – įmetė 10 įvarčių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Antrąją vietą užėmė kitas „Regatos“ žaidėjas Šarūnas Zakarka su 12 naudingumo balų.

Geriausio vartininko prizas atiteko svečiui iš Ukrainos, Kijevo komandos KWS žaidėjui Volodimirui Šapovalui. Ukrainietis sugebėjo atremti net aštuoniolika smūgių į savo komandos vartus. Trakų komandos vartininkas Lukašas Stachovskis atrėmė 15 metimų ir užėmė antrąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius