Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2015 05 19

„Žalgirio“ puolėjui Artūrui Gudaičiui – 11-os NBA klubų dėmesys

Artėjant 2015-ųjų metų NBA naujokų biržai vis labiau didėja susidomėjimas vienu talentingiausių jaunųjų Lietuvos krepšininkų – Artūru Gudaičiu. Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatu domisi net 11-a NBA komandų.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pagal šios dienos pateiktus NBA drafexpress duomenis 21-erių metų Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas gali būti pašauktas 53-iuoju numeriu.

A.Gudaičiu domisi didžioji dauguma komandų, kurioms NBA naujokų biržoje priklauso antrojo rato šaukimai. Daugiausiai tokių šaukimų turi „Philadelphia 76-ers“. Aktyviai krepšininku domėjosi ir „Phoenix Suns“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

Tačiau didžiausią dėmesį A.Gudaičiui skyrė „Detroit Pistons“ komanda, kurios du atstovai buvo atvykę į Lietuvą ir kalbėjosi su pačiu žaidėju. Kaune svečiavosi vienas „Pistons“ komandos vadovų ir praeityje žinomas krepšininkas Johnas Robertas Holdenas. Buvęs Maskvos CSKA žaidėjas, o dabar Detroito atstovas daugiausiai kalbėjosi su A.Gudaičiu apie šio norus žaisti NBA ir kaip jis įsivaizduoja savo galimą vaidmenį komandoje.

Kartu su „Pistons“ atstovais pokalbyje dalyvavo ir „Miami Heat“ konsultantas.

NBA turi visą reikiamą statistiką ir video medžiagą, kaip žaidžia A.Gudaitis. Dabar stipriausios pasaulio krepšinio lygos atstovams svarbiausia pažintį patį žaidėją, pamatyti jį iš arti, labiau pažinti charakterį ir siekius. Tokia yra didžiausia pokalbių ir atvykimų esmė.
 

„San Antonio Spurs“ atstovai kalbėjosi su Lietuvoje esančiais treneriais, kurie pažįsta A.Gudaitį. „Atlanta Hawks“ taip pat aktyviai domėjosi Kauno „Žalgirio“ krepšininku ir kalbėjosi su buvusiu Lietuvos čempionų treneriu Sauliumi Štombergu.

Į Lietuvą ilgesniam laikui buvo atvykęs ir „Cleveland Cavaliers“ generalinio vadybininko asistentas.

Naujokų birža vyks birželio 25-ąją dieną. Neabejojama, jeigu NBA lygoje atsiras komandų, kurios savo gretose norės matyti būtent Europos atstovą, A.Gudaitis sulauks kvietimo į stipriausią pasaulio krepšinio lygą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius