Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmuosius du bilietus į moterų Vimbldono pusfinalį iškovojo D.Vekič ir J.Paolini

Antradienį Vimbldono teniso pirmenybėse buvo sužaisti pirmieji du ketvirtfinalių susitikimai, kuriose pergales iškovojo bei kelialapius į pusfinalį užsitikrino Donna Vekič (WTA-37) bei Jasmine Paolini (WTA-7).
Donna Vekič
Donna Vekič / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame moterų ketvirtfinalyje triumfavo Kroatijos atstovė Donna Vekič, rezultatu 5:7, 6:4, 6:1 užbaigusi Lulu Sun (WTA-123) iš Naujosios Zelandijos pasaką.

Trečiajame „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalyje žaidusiai kroatei tai bus pirmasis karjeros pusfinalis šiame lygmenyje.

„2021 ir 2022 metai man asmeniškai buvo labai sunkūs, – kalbėjo Vekič, kuriai 2021 m. buvo atlikta kelio operacija. – Nesitikėjau, kad apskritai man pavyks sugrįžti į aukščiausią lygį. Tačiau dabar labai didžiuojuosi savo bei visos komandos darbu.“

Pirmąjį „Grand Slam“ pusfinalį 28-erių tenisininkė pasiekė 43-iuoju bandymu, o daugiau kartų tai padaryti „Open Era“ laikotarpyje prireikė tik Barborai Strycovai (53), Anastasijai Pavliučenkovai (52), Elenai Likhovtsevai (46) ir Robertai Vinči (44).

Naujame WTA reitinge D.Vekič kils bent į 20-tą poziciją – tai bus vienu laipteliu žemiau nei geriausias tenisininkės karjeros pasiekimas.

L.Sun, kuri siekė tapti tik antrąja tenisininke, Vimbldono pusfinalį pasiekusi nuo atrankos, taip pat atliks įspūdingą šuolį ir bus prie pat pirmojo 50-tuko – 53-ioje vietoje.

Antrajame dienos ketvirtfinalyje dominuojantį pasirodymą surengė Jasmine Paolini, rezultatu 6:2, 6:1 sutriuškinusi amerikietę Emma Navarro (WTA-17).

28-erių italė tapo pirmąja savo šalies atstove „Open Era“ laikotarpyje, pasiekusia Vimbldono pusfinalį moterų vienetų varžybose.

Tikru šio sezono atradimu tapusi J.Paolini jau spėjo laimėti WTA 1000 pirmenybes Dubajuje, pasiekti „Roland Garros“ finalą bei mažiausiai Vimbldono pusfinalį. Šie rezultatai tenisininkę naujame WTA reitinge kilstels į rekordinę penktąją vietą.

Pusfinalio oponenčių J.Paolini ir D.Vekič tarpusavio akistatose šiuo metu rezultatu 2:1 pirmauja italė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito