-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Galingas D.Rapšio debiutas – Budapešte pralenkė visus varžovus

Budapešte prasidėjo antrasis Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) sezonas, kurio starte dalyvavo ir du lietuviai Danas Rapšys ir Simonas Bilis.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Varžymųsi tarp komandų pagrįstose varžybose visa lietuvių duetas atstovauja ekipai, kuri tapo čempione pirmajame ISL sezone – „Energy Standard“. Be D.Rapšio ir S.Bilio šiai komandai padeda ir Andrius Šidlauskas, bet jį ekipos treneris Jamesas Gibsonas šį sykį paliko atsargoje.

ISL varžybose debiutavęs D.Rapšys šoko į trumpąjį 25 m baseiną 400 m plaukime laisvuoju stiliumi.

Pajėgiausias Lietuvos plaukikas iškovojo užtikrintą pergalę – distanciją jis įveikė per 3:39,36 min. ir aplenkė antroje vietoje likusį australą Brendoną Smithą bei trečią austrą Felixą Aubocką.

Lietuvis nuplaukė distanciją greičiau už bet kurį praėjusiais metais ISL dalyvavusį plaukiką, išskyrus Elijah Winningtoną, kuris šiemet šiose varžybose nedalyvauja.

Pačiam D.Rapšiui priklausantis šios rungties Lietuvos rekordas yra 3:33,20 min. Jį panevėžietis pasiekė 2019 m. gruodį Glazge.

Galingai debiutavęs lietuvis uždirbo savo komandai 12 įskaitinių taškų.

Savo ruožtu S.Bilis dalyvavo estafetės 4 po 100 metrų laisvuoju stiliumi plaukime.

Antrajai „Energy Standard“ komandai atstovavusio lietuvio ketvertas sugebėjo nustebinti ir užimti antrąją vietą tarp aštuonių plaukime dalyvavusiųjų.

S.Bilis dalyvavo ir dar viename kombinuotos estafetės 4 po 100 metrų plaukime, kur atstovavo jau pirmajai „Energy Standard“ komandai.

Lietuvio komanda šįkart užėmė ketvirtąją vietą.

Įvykus visiems 20 pirmosios dienos plaukimų, lietuvių atstovaujama „Energy Standard“ komanda su 235 taškais užima antrąją vietą. Pirmauja 280 taškų surinkę „Cali Condors“. Iš viso šiame ISL etape dalyvauja keturios komandos.

Budapešte plaukikai gyvena „burbulo“ principu, o iš viso Vengrijos sostinėje plaukikų laukia keturios varžybų serijos: spalio 16-17, lapkričio 2-3, 9-10 ir 14-15 dienomis.

Plačiau susipažinti su ISL principu galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius