-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Masilionis nebetreniruos Rusijos: „Labiausiai noriu, kad baigtųsi karas“

Audrą Lietuvos irklavimo vandenyse prieš porą metų sukėlęs treneris Mykolas Masilionis nutraukė darbo santykius su Rusija. „Siaubinga, kas vyksta Ukrainoje“, – nedvejodamas tarė 32-ejų lietuvis.
Mykolas Masilionis
Lietuvos metų treneris – Mykolas Masilionis (2016 m.) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo sutartis su Rusijos irklavimo federacija galiojo dar dvejus metus, iki Paryžiaus olimpinių žaidynių, tačiau M.Masilionis ryžtingai apsisprendė nevykti į karą pradėjusią šalį.

Tvirtą sprendimą irklavimo specialistas priėmė dar nežinodamas, kokios pasekmės jo laukia dėl vienašališkai nutrauktos sutarties.

„Kokia buvo jų reakcija? O kokia ji gali būti? Apsisprendžiau iš karto, principingai, o dabar žiūrime, kas bus su ta sutartimi. Šiuo metu negaliu atsakyti. Ten yra daug punktų – ne vienas ir ne du, bet yra žmonės, kurie dirba šiuo klausimu“, – pokalbį su 15min tęsė M.Masilionis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mykolas Masilionis apdovanotas Dalios Grybauskaitės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mykolas Masilionis apdovanotas Dalios Grybauskaitės

Jauno specialisto karjera sparčiai irtis į priekį pradėjo prieš kelerius metus, Lietuvos irklavimo rinktinę ėmus konsultuoti legendiniam italui Giovanni Postiglione. Jo mokiniu tapęs M.Masilionis vėliau padėjo iškovojo ne vieną medalį geriausiems Lietuvos irkluotojams, buvo rinktas geriausiu šalies treneriu (2016 m. – past.), bet 2020-aisiais, atšalus darbiniams santykiams Lietuvoje, skandalingai pasuko į Rusiją.

Didžiausios bangos kilo dėl to, kad darbus su Rusijos rinktine M.Masilionis pradėjo dar dirbdamas ir Lietuvos irklavimo federacijoje. Atostogų į Turkiją pasiprašęs specialistas netikėtai buvo pastebėtas Rusijos irklavimo rinktinės treniruotėje. Tiesa išaiškėjo rusams pasidalinus nuotrauka iš savo treniruočių stovyklos Turkijoje.

M.Masilionis pastebėtas Rusijos irklavimo rinktinės stovykloje.
M.Masilionis pastebėtas Rusijos irklavimo rinktinės stovykloje.

Ar sutartį nutraukęs M.Masilionis dar kada norėtų sugrįžti į Rusiją? „Pirmiausia, noriu, kad pasibaigtų tas karas. Tai – svarbiausia. Ne apie sutartis, o apie tai, kas ten dabar vyksta reikia galvoti. Kad visa tai, kuo greičiau baigtųsi. Žmonių žūtys, ta tragedija, kad ji kuo greičiau pasibaigtų. Visi kiti dalykai – vėliau“, – kalbėjo M.Masilionis.

Jei galėtų atsukti laikrodį atgal, ar priimtų kitą sprendimą? Nevyktų į Rusiją?

„Daryčiau tą patį. Būdamas toje pačioje situacijoje, tuo metu. Per tuos metus ir kelis mėnesius buvo padaryta tikrai daug darbo. Laimėti du sidabro medaliai olimpinėse žaidynėse, auksas – Europos čempionate, dar vienas aukso medalis – pasaulio taurės etape. Prieš tai Rusijos pergalių pertrauka irklavime buvo ilga.

Patirties, supratimo gavau tikrai daug. Treniravau nuo moterų vienvietės, iki moterų aštunvietės. Mano, kaip specialisto, atveju – tai buvo didelis šuolis“, – pasakojo M.Masilionis.

Lietuvoje šiuo metu laiką leidžiantis irklavimo specialistas apie kitus karjeros iššūkius sako kol kas negalvojantis: „Yra visokių pasiūlymų, bet kol kas esu namuose, su šeima ir džiaugiuosi, kad galiu būti kartu“.

Ar tarp pasiūlymų yra ir Lietuvos? „Ne, su Lietuvos irklavimo federacija dar nekalbėjau“, – prisipažino M.Masilionis.

Vytauto Dranginio nuotr./Olimpiniai vicečempionai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
Vytauto Dranginio nuotr./Olimpiniai vicečempionai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis

Praėjusių metų pabaigoje irklus Lietuvos irklavimo federacijoje perėmė jam gerai pažįstami, olimpiniai vicečempionai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris, pakeitę buvusį prezidentą Dainių Povilionį.

„Dirbau ir su praėjusia valdžia. Viskas buvo gerai, daug medalių buvo iškovota. Manau, visi buvo patenkinti ir laimingi.

Naująją valdžią man pačiam teko ir treniruoti. Manau, jie tikrai nori, kad irklavimas Lietuvoje būtų aukštumoje. Dėl to jie ir ėmėsi šių pareigų. Turiu kontaktus su visais, nemanau, kad tarp mūsų gali būti kokių nors problemų“, – pridūrė M.Masilionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius