Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Meilė varžyboms dar negrįžo – Rūta Meilutytė praleis pasaulio čempionatą

Po mėnesio Vindzore (Kanada) prasidėsiančiame pasaulio pirmenybėse trumpajame 25 metrų baseine Lietuvos plaukimo rinktinei atstovaus aštuoni plaukikai, tačiau tarp jų nebus olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Ryčio Šeškaičio nuotr.

19-metė plaukikė neskuba grįžti į baseiną.

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose užėmė septintąją vietą 100 metrų krūtine varžybose, praėjo daugiau nei du mėnesiai, bet Lietuvos plaukimo lyderė vis dar mėgaujasi gyvenimu be intensyvių treniruočių.

Todėl ji nestartuos planetos pirmenybėse Vindzore gruodžio 6-11 dienomis, nors kiti pajėgiausi plaukikai – Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Simonas Bilis rengiasi kelionei į Kanadą.

R.Meilutytės treneris Johnas Ruddas teigė, kad plaukikės sugrįžimo į baseiną Plimute data vis dar lieka atviras klausimas.

„Aš tikiuosi, kad ji grįš treniruotis šio mėnesio pabaigoje, – sakė Plimute dirbantis J.Ruddas. – Tačiau taip pat esu jai pasakęs, jog būsiu laimingas, jei ji nuspręs praleisti daugiau laiko be treniruočių. Žinoma, jei pati jaus, kad to reikia.“

„Instagram“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Instagram“ nuotr./Rūta Meilutytė

Pastaruoju metu R.Meilutytė keliauja po įvairias šalis. Draugiją jai palaiko brolis. Prieš kelias dienas plaukikė paviešino nuotrauką iš Pietų Prancūzijos, kur mankštinosi Viduržemio jūros paplūdimyje.

„Dabar jai yra tinkamas laikas pabūti paprastu jaunu žmogumi, kuris gali pakeliauti, pamatyti įvairių vietų, bendrauti su kitais žmonėmis. Dabar yra naujo olimpinio ciklo pradžia, tad metas ilsėtis yra tinkamas, – sakė J.Ruddas. – Šiuo metu svarbiausia – psichologinė sveikata. Emociškai Rūta yra stabili ir laiminga.

Be to, ji išlaiko gerą fizinę būklę pratimais ir taisyklinga mityba. Esu įsitikinęs, kad į Plimutą sugrįš atletiška jauna moteris. Taip, ji nebus pasirengusi plaukti pasaulio čempionate. Tačiau mūsų vizija yra ilgas ketverių metų olimpinis etapas, tad 2-3 mėnesiai poilsio nėra problema.“

J.Ruddas priminė, jog JAV plaukimo superžvaigždė Michaelas Phelpsas buvo ilgam nutraukęs sportinę karjerą po Londono olimpinių žaidynių.

M.Phelpsas grįžo treniruotis 2014 metų pavasarį ir greitai atgavo nuostabią sportinę formą. Būdamas 31-erių Rio de Žaneire iš olimpinio baseino amerikietis išlipo su penkiais aukso ir vienu sidabro medaliu ant kaklo.

„Dabar Rūtai reikia ramiai apmąstyti, ko nori iš sporto, gyvenimo, mokslo, santykių su šeima.

Dabar Rūtai reikia ramiai apmąstyti, ko nori iš sporto, gyvenimo, mokslo, santykių su šeima.

Visa tai svarbu, todėl reikia laiko pabūti toliau nuo plaukimo baseino“, – pabrėžė J.Ruddas.

Jis nežino datos, kada R.Meilutytė vėl galėtų pradėti varžytis, nes apie tai norėtų pasikalbėti su plaukike akis į akį, o ne telefonu ar elektroniniu paštu.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Rūta Meilutytė kviečia padėti vaikščioti negalinčiai Vakarei
Ryčio Šeškaičio nuotr./Rūta Meilutytė kviečia padėti vaikščioti negalinčiai Vakarei

Svarbiausias kitų metų plaukimo renginys bus pasaulio čempionatas 50 metrų baseine Budapešte liepos mėnesį.

Tačiau J.Ruddas neatmetė galimybės, jog Rūta nuspręs praleisti ir pirmenybes Vengrijoje.

„Galbūt ji nuspręs, jog 2017-ieji bus treniruočių metai ir varžybas tęs tik kitą sezoną. Yra tokia galimybė, – svarstė treneris. – O galbūt ji norės startuoti Budapešte. Ji pati turės nuspręsti, kas yra geriausia jai pačiai, o ne kitiems. Žinau, kad ji patirs spaudimą kuo greičiau grįžti varžytis, nes to laukia Lietuvos žmonės, plaukimo federacija ir žiniasklaida. Tačiau visi turime norėti, kad kuo geriau būtų pačiai Rūtai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams