Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinėje „Gintarinių irklų“ regatoje triumfavo Lietuvos olimpinė rinktinė

Paskutinį birželio savaitgalį vyko didžiausia regata Baltijos regione „Gintariniai irklai“. Ši regata – tradicija ne tik irklavimo bendruomenei, bet ir miesto gyventojams. „Gintariniai irklai“ šiemet vyko 62-ąjį kartą, praneša Lietuvos irklavimo federacija.

Renginyje dalyvavo per 500 atletų iš skirtingų pasaulio šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Sakartvelo, Izraelio ir, žinoma, Lietuvos. Dauguma sportininkų jau šią vasarą susitiks Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ir kovos dėl pergalių olimpinėse trasose.

Tarptautinėje regatoje triumfavo Lietuvos irklavimo olimpinės rinktinės nariai: Kamilė Kralikaitė, Ieva Adomavičiūtė, Giedrius Bieliauskas, Viktorija Senkutė, Domantas ir Dovydas Stankūnai, Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė. Visi sportininkai namo iškeliavo su auksiniais „Gintarinių irklų“ medaliais ir rėmėjų įsteigtais piniginiais prizais, kurie prisidės prie pasiruošimo olimpinėms žaidynėms.

Roko Snarskio nuotr./Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė
Roko Snarskio nuotr./Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė

Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė irklavo pavienėje dvivietėje valtyje, Giedrius Bieliauskas ir Viktorija Senkutė – vienvietėse, Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė kartu irklavo porinėje dvivietėje valtyje, o broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai jėgas išbandė pavienių dviviečių ir pavienių keturviečių valčių klasėse.

Roko Snarskio nuotr./Domantas ir Dovydas Stankūnai
Roko Snarskio nuotr./Domantas ir Dovydas Stankūnai

LIF generalinis sekretorius Saulius Ritter džiaugėsi, kad tiek žiūrovai, tiek irklavimo bendruomenės nariai turėjo galimybę išlydėti Lietuvos irklavimo rinktinę į svarbiausią jų karjeros startą: „Labai džiaugiamės, kad 62-oji „Gintarinių irklų“ regata įvyko ir joje dalyvavo mūsų olimpiečiai. Pademonstruoti sportininkų rezultatai labai tenkina ir yra išties daug žadantys prieš olimpines žaidynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito