Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris pasidalino 7 mažais pokyčiais, kurie jai padėjo atsikratyti beveik 50 kg

Svorio metimas – ilga kelionė, kadangi labai daug kas priklauso nuo mūsų įpročių. Savo patirtimi dalinasi Steffani, kuri per pastaruosius ketverius metus, diegdama po vieną naują įprotį, visiškai pakeitė savo savijautą ir per metus vidutiniškai numesdavo daugiau kaip 11 kg.
Valgymas
Valgymas / Shutterstock nuotr.

Kaip rašoma eatingwell.com, moters svajonė buvo tapti kuo sveikesnei.

„2015 m. pardaviau viską, ką turėjau, kad galėčiau keliauti po pasaulį. Nors tuo metu jau turėjau problemų dėl svorio, tikėjau, kad kelionės padės man „pasveikti“. Pabuvojau neįtikėtinose vietose 25 pasaulio šalyse ir stengiausi jas ištyrinėti, tačiau sveriant daugiau kaip 150 kilogramų, paprastas kasdienis darbas tapo iššūkiu, ką jau kalbėti apie naujų vietų tyrinėjimą. Mano klajoklės svajonės baigėsi 2019 m. Sicilijos apartamentuose su terasa ant stogo, kur turėjau kasdien užlipti 88 laiptelius. Supratau, kad turiu nustoti keliauti ir pakeisti savo gyvenimą. Norėjau būti sveika. Mano motina mirė būdama 57 metų, o man buvo 46-eri. Ar artėjau prie paskutinio skyriaus, ar galėjau pakeisti savo ateitį? Nusprendžiau, kad galiu. Mano tikslas buvo būnant 50-ies būti sveikesnei nei 40-ies. Tai buvo velniškai sunkus uždavinys, bet pradėjau nuo vieno gero įpročio ir pamažu pereidavau prie kito“, – rašė moteris.

Ji dalinasi, kad pasirinko ir susikūrė savo sveiką gyvenimo būdą, kuris jai patinka. Kokie įpročiai atnešė sėkmę?

Pamėgo vaikščiojimą pėsčiomis

Steffani rašo, kad po kelionių po pasaulį grįžusi į Kanadą, ji apsigyveno netoli centro, todėl daugelį vietų gali pasiekti tiesiog pėsčiomis. Be to, žiūrėdama televizorių moteris mėgsta atlikti tempimo pratimus, užsiimti čigongu ir sako, kad yra sveikesnė nei bet kada per pastaruosius 15 metų.

„Negeriu“ kalorijų ir jų neskaičiuoju“

Tikriausiai ne visada susimąstome, kiek vienu kartu gauname kalorijų, kai išgeriame saldų kokteilį, kad ir kokia jo sudėtis bebūtų. Steffani rašo, kad dvejus metus gyvendama Europoje ir gurkšnodama vyną pasiekė savo didžiausią svorį, todėl šiandien stengiasi kalorijų „negerti“. Tačiau ji visiškai nesijaudina dėl kasdienių suvartojamų kalorijų, nes pastebėjo, kad per savaitę jos suvartojamas kalorijų kiekis išsilygina savaime. „Vieną dieną galiu valgyti lengvesnį veganišką maistą, o kitą dieną – šonkauliukų kepsnį“, – sako moteris.

Valgyti gamina pati

Metų metus keliaudama be tinkamos virtuvės, Steffani ilgėjosi gaminti pati. „Kai mano klajokliškas gyvenimas baigėsi, pasinėriau į maisto gaminimą ir tai tapo mano aistra. Papildomas laikas, kurį praleidžiu virtuvėje, gali būti panašus į laiką, kurį kiti praleidžia sporto salėje, bet tai man teikia malonumą – ir tai yra įprotis, kurį galiu išlaikyti visą gyvenimą“, – rašė ji.

Stebi kulinarinius šou

„Aš augau valgydama bulves ir mėsą. Virtos daržovės buvo daržovių valgymo būdas. Kelionės padėjo man susipažinti su kitokiu daržovių paruošimo būdu, tačiau tikrasis mano įkvėpimas buvo kulinarinės laidos“, – rašė ji. Kulinariniai šou padėjo moteriai atrasti kitokią mitybą, skonių derinius, daržoves ir tapti sveikesnei.

Augina savo prieskonines žoleles

Nedideliame moters balkone auga 20 prieskoninių žolelių, salotos, braškės ir pomidorai. „Man tereikia išeiti į lauką ir nusiskinti laiškinių česnakų, kad galėčiau pabarstyti kiaušinienę, arba peletrūno, kad galėčiau įtrinti vištieną prieš ją kepant. Keletą mėnesių per metus šviežios salotos visada po ranka. Atrodo prabangiai, bet tai taip paprasta. Be to, dirbant iš namų niekas taip nepadeda atgauti jėgų kaip penkios minutės pavasarį ir vasarą mano balkono darže“, – teigė Steffanie.

Atidžiai stebi, ką valgo ar geria po vakarienės

Ji teigia, kad nėra griežtai nustačiusi galutinio valgymo laiko, nes gyvenimas yra labai nenuoseklus, o lankstumas kur kas svarbiau. „Jei valgau 21 val. vakaro, kitą rytą nevalgau iki 10 ar 11 val. Jei norite, vadinkite tai protarpiniu badavimu, tačiau tai man ir destruktyvaus elgesio atsisakymas. Štai, pavyzdžiui, keliaudama išgerdavau vyno užkandžiaudama, o šiandien po vakarienės galiu suvalgyti vaisių arba išgerti karštos kakavos, bet tai viskas, jei noriu gero virškinimo ir ramaus miego“, – sako moteris.

Dėmesys jausmams, o ne skaičiams

„Jei jaudinčiausi dėl skaičių ant svarstyklių, jau seniai būčiau pasidavusi! Mano svoris per dieną gali svyruoti iki 5 kg. Prireikė daug metų, kad suprasčiau, kodėl – ir nustočiau save dėl to teisti. Vietoj to sutelkiau dėmesį į tai, kaip jaučiuosi eidama, kokia erdvi kėdė, kaip man tinka drabužiai. Būtent toks jausmas ir yra sėkmės jausmas.

Džiaugiuosi, kad prieš pradėdama savo sveikatingumo kelionę leidau sau pabūti šalia to, kaip jaučiausi blogiausiai. Šiandien turiu naują gyvenimą“, – teigė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito