-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

120 šalių aplankiusi Jurga Anusauskienė JAV prisimins ilgam: „Los Andželą pamačiau Evelinos akimis“

Fotomenininkė Jurga Anusauskienė pastarąjį mėnesį praleido Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur pirmą kartą viešėjo savo dukros, dainininkės Evelinos Anusauskaitės-Young ir jos vyro Adamo Youngo namuose.
Jurgos Anusauskienės atostogų akimirka
Jurgos Anusauskienės atostogų akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

Daugybę šalių aplankiusi Jurga pasakojo, kad ši kelionė jai buvo išskirtinė – ji ne tik pirmą kartą keliavo po Kaliforniją ir apsilankė Los Andžele, bet ir pirmąsyk pamatė Evelinos namus.

„Jaučiausi labai moteriška šioje kelionėje, nes tai buvo tikros atostogos plačiąja prasme – jokių darbinių tikslų ir didelių siekių. Per didžiąsias metų šventes dažniausiai Evelina atvykdavo į Lietuvą, tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl per ketverius metus ten iki šiol nenuvykau. Lietuvoje Evelina aplankydavo ne tik mane ir brolius, bet ir močiutes bei bičiulius. Šį kartą sumąstėme, kad aš su jaunėliu Haroldu vyksiu į Los Andželą, ten turėjome fantastiškiausias pasaulio Kalėdas ir Naujuosius metus“, – pasakojo J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Kalbėdama apie Los Andželą, Jurga tiesiog spinduliavo – tiek įspūdžių, tiek patirtų emocijų ir akimirkų atmintyje išliks visą gyvenimą.

„Skirtingi žemynai – skirtingos kultūros. Visa Kalifornija, ypač Los Andželas, išsiskiria savo aura ir tolerancija žmonėms. Šiaip niekada nemėgdavau didmiesčių – kiek esu keliavusi, taikinyje būdavo laukinė gamta, o didmiesčiai buvo tik kaip logistikos priemonė, tad stengdavausi iš jų kuo greičiau pabėgti, nes po tam tikro pamatytų miestų skaičiaus visi miestai supanašėja. Juo labiau, didieji miestai turi slogų, sunkų, varginantį poveikį.

Los Andželas yra visiškai kitoks. Holivudo kalvos, Beverli Hilsas, Downtownas, Santa Monika, Malibu paplūdimiai išsidėlioję kaip mozaika atskirais elementais, kuriuos sujungus į vientisą gražų piešinį, matai bendrą vaizdą. Pabuvojęs Londone arba Pekine, Hanojuje, jautiesi suvalgytas ir labai mažas. Los Andžele to jausmo nėra“, – sakė J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Jurga yra apkeliavusi daugiau kaip 120 valstybių, todėl jau gali tarpusavyje palyginti žemynus, kultūras, šalis, miestus. Paklausta, ką privaloma pamatyti ir kas paliko didžiausią įspūdį, J.Anusauskienė konkrečių objektų neįvardijo – viskas priklauso nuo žmogaus pomėgių ir interesų.

„Ten viskas savaip sužavėjo. Man ir Las Vegasas patiko. Nors jis visas netikras, jame pakankamai daug šarmo. Tai, kaip geras teatras, su puikiomis dekoracijomis ir aktoriais, kurie iš tikrųjų nemyli ir nemiršta, tačiau visi gerai atlieka savo vaidmenis. Paryžiaus, Romos ar Venecijos elementai padaryti labai tikroviškai, su marmuro grindimis, skulptūromis, fontanais ir kanalais. Esu ne kartą tuose miestuose buvusi. Tiek daug labai gerai padirbtų kopijų vienoje vietoje dar nebuvau mačiusi. Aišku, Malibu pakrantės, kur galima stebėti vienus gražiausių saulėlydžių pasaulyje su mušančiomis į uolas vandenyno bangomis, gniaužė kvapą savo autentika ir tikrumu“, – pasakojo J.Anusauskienė.

J.Anusauskienė teigė, kad pamilo Los Andželo aurą ir išskirtinumą, kuriuos įžvelgti ir pajausti jai padėjo dukra Evelina.

„Kelionei prieskonį suteikė ne tik buvimas su mylimais žmonėmis, bet ir jų santykis su ta vieta. Los Andželą pamačiau Evelinos akimis, ji parodė visas sau brangias vietas. Išmėginome įvairiausias virtuves, klausėmės gyvos muzikos, labai daug keliavome – kiekviena diena buvo prisotinta įspūdžių ir potyrių. Ir keliauti, ir tiesiog būti kartu, kalbėtis ir gerti kavą žiūrint į palmes buvo labai gera. Įdomu buvo stebėti kino studijas, kurios tokios didelės, kad galima prilyginti atskiriems rajonams. Nors Los Andžele turbūt ir paprasta gatvės kavinė arba sankryža yra „sudalyvavus“ kokiam nors filme, gal net ir ne viename“, – šypsojosi J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgos Anusauskienės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Jurgos Anusauskienės atostogų akimirka

Tokio Jurgos ir Evelinos santykio galima pavydėti. J.Anusauskienė džiaugėsi, kad pirmiausia jos yra draugės. Žinoma, tą patį galima pasakyti ir apie jųdviejų išvaizdą. Ar ir Amerikoje jas daug kas palaikė seserimis?

„Taip, mes jau prie to pripratusios. Artumas yra labai didelis ir niekada nei atstumas, nei skirtingi žemynai, nei laiko zonos jo nebuvo sumažinę“, – teigė J.Anusauskienė.

Kūčių vakaras jaukiai praėjo Evelinos vyro Adamo mamos Jackie namuose Holivudo kalvų papėdėje, o pirmoji Kalėdų diena priminė sceną iš senųjų filmų – visa šeima čiuožinėjo pačiūžomis.

„Skambanti kalėdinė muzika, besišypsantys linksmi žmonės, begalės spindinčių girliandų ir išpuoštų eglučių. Buvo visiškai fantastiškas jausmas, nepaprastai miela. Aš neatsimenu, kada esu stovėjusi su pačiūžomis, bet visai pavyko. Čiuožinėjome dangoraižių rajone Downtowne. Kiek kartų pro jį pravažiavau, tiek jis vis kėlė virpuliukus. Nors tikrai esu mačiusi dangoraižių, bet ši vieta kažkuo ypatinga. Toks jausmas, kad Los Andželą kūrė dailininkas ir skoningai derino kiekvieną elementą. Kaip visada, tie stereotipai ir mitai, kad Amerika neturi auros, nes nėra senos kultūros, nepasitvirtino visiškai. Negaliu kalbėti už visą Ameriką, bet gan drąsiai galiu taip pasakyti apie Los Andželą. Beveik mėnesį prabuvome, pamatėme ir pajautėme tai“, – pasakojo J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Gruodžio 31-osios rytą Evelinos vyras Adamas įteikė dovaną – pasibuvimą ant antro pagal aukštį Los Andželo dangoraižio, kur iš specialių stiklinių apžvalgos terasų matosi ant angelų miesto besileidžianti saulė. Šis vizitas visiems baigėsi ekstremaliu nuotykiu. Daugiau nei 300 metrų aukštyje esančia permatoma čiuožykla Jurga nučiuožė iš 70 į 69 dangoraižio aukštą.

„Man atrodė, kad jaučiausi rami, bet kai peržiūrėjau filmuotą medžiagą, cypimo buvo ne taip mažai“, – juokėsi J.Anusauskienė.

Viešnagės metu lepino ir puikus oras, kuris sausio mėnesį priminė lietuvišką vasarą.

„Mums labai pasisekė. Vakarai vėsoki ir reikėjo šiltesnių drabužių, o dienomis buvo maždaug 20–24 laipsniai šilumos. Visą laiką oras buvo puikus, išskyrus paskutinę dieną, kai pratrūko stipri liūtis. Evelina sakė, kad per ketverius gyvenimo Los Andžele metus tokios neprisimena, tai juokėmės, kad Los Andželas verkia, jog mums jau reikia išvažiuoti. Tikrai skaudėjo širdį, nes buvo be galo gera ir norėjosi, kad kelionė dar tęstųsi“, – sakė J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Jurga pripažino, kad Los Andžele ją užvaldė niekada nepasireiškusi pirkimo manija – grįžusi į Lietuvą savo spintą papildė ne vienu drabužiu.

„Mano visi bičiuliai žino, kad aš visiškai nemėgau parduotuvių ir niekada nebuvau šopomanė. Ten susirgau ta liga. Išvažiavau su dviem lagaminais, grįžau su dviem, bet turinys kardinaliai pasikeitė“, – kalbėjo J.Anusauskienė.

Profesionali fotografė stengėsi kuo daugiau kelionės akimirkų įamžinti fotoaparatu.

„Aišku, nėra paprasta tokias vietas, kaip Holivudo kalvos arba Malibu paplūdimiai, nufotografuoti originaliai, kai tiek pasaulio fotografų tai jau darė, kai tinklaraštininkai ir instagrameriai kiekvieną dieną kelia tūkstančius nuotraukų. Stengiausi fiksuoti tai, ką jaučiau ir kas man gražu. Kai pavyksta perteikti savo emocijas ir potyrį, nuotraukose jaučiasi tikrumas. Ar pavyko šįkart, turi spręsti žiūrovas“, – 15min pasakojo J.Anusauskienė ir pasidalijo išskirtiniais kelionės po Kaliforniją kadrais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eveliną Young Los Andžele pirmąkart aplankė mama Jurga Anusauskienė: „Tai pačios tikriausios Kalėdos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius