-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Rimantė Valiukaitė 48-ąjį gimtadienį atšventė scenoje: „Kuriozai – gyvenimo kasdienybė“

Kai savo gyvenimą atiduodi aktorystei, gimtadienio minėjimas scenoje – simboliškas. Juk darbas teikia palaimą, o geriausi draugai vis tiek čia pat – arba vaidina kartu, arba stebi spektaklį žiūrovų salėje. Būtent toks ir buvo Rimantės Valiukaitės gimtadienis – aktorei kovo 5-ąją suėjo 48-eri.
Rimantė Valiukaitė
Rimantė Valiukaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienio vakarą sostinėje vyko režisieriaus Ramūno Cicėno spektaklio „Trys super žvaigždės“ generalinė repeticija. Joje dalyvavo ir R.Valiukaitė – šiame spektaklyje ji atlieka aktorės vaidmenį.

Kiekvienais metais R.Valiukaitės gimtadieniai būna spontaniški, šie metai – ne išimtis. Kaip ir daugelis, Rimantė savo gimimo dieną praleidžia su draugais, bet užgriuvę darbai nesutrukdė ir šiemet atšvęsti su artimiausiais – scenos kolegos prieš repeticiją nepamiršo pasveikinti aktorės.

15min prieš generalinę spektaklio repeticiją R.Valiukaitė papasakojo apie aktoriaus profesiją, artimus vaidmenis ir kasdienę rutiną, kuri daugeliui gali pasirodyti visai nerutiniška.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Valiukaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Valiukaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Valiukaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Valiukaitė

48

Žinokit šis skaičius nieko nereiškia. Pastarasis dešimtmetis apskritai nelabai skyrėsi nuo kitų dešimtmečių – ir darbų pakankamai daug, ir filmų, ir spektaklių. Bet svarbiausias dešimtmečio pasiekimas yra du mano anūkai.

Metų darbas

Kiekvienas darbas man yra labai svarbus. Visi kasdieniai darbai susiveda į metų darbą, kuriuo labai džiaugiesi.

Metų kelionė

Fantastiška kelionė į Paryžių ir net du kartus! Pirmą kartą buvau šiame mieste, bet jis man pasirodė toks pažįstamas ir savas, kad dar važiuosiu ir važiuosiu. Man pasisekė, kad mano draugė gyvena Paryžiuje.

Metų dovana

Šiais metais gavau dulkių siurblį-robotą. Mane jis išvaduoja nuo darbų, nes turiu du šunis, katiną, tai yra ką veikti namuose.

Metų vaidmuo

Galbūt tai bus Marijos Kulygienės vaidmuo režisierės Yanos Ross spektaklyje „Trys seserys“. Tas vaidmuo yra labai įdomus ir man labai suprantamas, dėl to jį kurti buvo labai smagu.

D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Trys seserys“
D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Trys seserys“

Metų draugas

Visi mano ilgamečiai draugai – Ramūnas Cicėnas, Karina Leontjeva, kolegės mano mielos... Tai visi žmonės, kurie yra aplink mane ir aš juos už tai labai myliu.

Metų iššūkis

Šiandien bus iššūkis, labai didžiulis iššūkis. Po neilgų repeticijų pirma perbėga tokia ir jau premjera ant nosies. Labai įdomu, kaip reaguos ir priims žiūrovai.

Metų patarimas

Mane pravardžiuoja kolegės, kad iš 224 (grimerinės numeris) patarimai jau pareina. Bet konkretaus neprisimenu, juk patari ir pamiršti (juokiasi).

Metų kuriozas

Kuriozai yra gyvenimo kasdienybė ir gyvenimo sudedamoji dalis šioje profesijoje. Kuriozas ant kuriozo, jau čia net nekreipi dėmesio...

Metų knyga

Skaitau Umberto Eco „Prahos kapines“, bet dar nepabaigiau. Labai įtraukianti ir įdomi knyga.

Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Rimantė Valiukaitė komedijos „Aš Žvaigždė“ filmavime
Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Rimantė Valiukaitė komedijos „Aš Žvaigždė“ filmavime

Aktoriaus kasdienybė

Jeigu yra spektakliai, vakarus leidi teatre, jeigu ne – namuose. Atsikeli, susimeti šunis į automobilį, išvažiuoji į mišką, pasivaikštai, grįžti ir tada žiūri, ar yra repeticijų, ar kažką šiaip turi nuveikti. Tokia ta rutina – tu nežinai, ką tu poryt veiksi, bet tai vis tiek vadinu rutina.

Aktoriaus profesija – pasirinkimas teisingas?

Įvairiai... Kai būna sunkūs periodai, tuomet keikiesi ir sakai, kad svajojau medike būti, juk stabilų ir prasmingesnį darbą dabar turėčiau. Bet kai viskas būna gerai, džiaugiesi, nes toks gyvenimas – iš tikrųjų įdomus.

Rimantė vaidmenyje ar vaidmuo Rimantėje?

Su manim taip neatsitinka, kad įsijauti į vaidmenį taip, jog išeiti iš jo negali. Čia pašaipų objektas dažniausiai būna tokie aktoriai. Nelabai aš gal ir tikiu tais dalykais, nors kiekvienas aktorius aišku yra labai skirtingas. Mes gavome labai gerą ir griežtą mokyklą iš Jono Vaitkaus, tad storesnę skūrą užsiauginome ir ne taip lengva mus išmušti iš vėžių. Į vaidmenį žiūri kaip į darbą ir savęs su jais netapatini.

Ateities planai

Aš gyvenime nieko neplanuoju, nes man neišeina. Labai trumpą laiko tarpą į priekį susidėlioji ir tiek. Kiekvienas naujas darbas ir yra tas siekis. Labai būna smagu, apsidžiaugi ir tuomet gyveni tuo. Paskui išleidi premjerą, viskas pasibaigia, lauki kitų pasiūlymų.

Gimtadienio palinkėjimas sau

Sau palinkėčiau sveikatos, valios daugiau, tikslų siekimo ir tvirtumo.

Gimtadienio palinkėjimas savo gerbėjams

O tokių yra? Drąsiai jūs čia... Linkiu, kad būtų sveiki ir laimingi.

Apie spektaklį

Kovo mėnesį teatro komedijų gerbėjai turės ką aptarinėti – publikai bus pristatytas naujas režisieriaus Ramūno Cicėno darbas „Trys super žvaigždės“. Tai, anot premjeros kūrėjų, itin nuotaikingas vaidinimas su visiems puikiai pažįstamomis teatro, kino, TV žvaigždėmis – Rimante Valiukaite, Vitalija Mockevičiūte, Egle Mikulionyte ir Mariumi Repšiu.

„Subūrėme itin stiprią komandą, kuria tikrai galima didžiuotis. Jai nėra ko „prikišti“, – juokdamasis sakė „Trys super žvaigždės“ režisierius. R.Cicėnas, besiruošdamas spektaklio kelionei po Lietuvą, repeticijose ne tik priima kūrybinius sprendimus, bet ir yra pjesės „Trys nacionalinės draugės“ autorius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Spektaklio „Trys super žvaigždės“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Spektaklio „Trys super žvaigždės“ akimirka

„Jau kurį laiką su kolegomis kalbėjome, kad teatro užkulisiuose netrūksta smagių istorijų. Ieškojome kūrinio, kuriuo tikėjomės jas atskleisti scenoje. Tačiau po kurio laiko buvo priimtas sprendimas publikai papasakoti būtent mūsų šalies aktorių patirtį, todėl mano parašytoje pjesėje gausu ne tik išgalvotų, bet realių istorijų, nutikusių ne kažkur, o arti visų mūsų“, – patikino pašnekovas.

Premjeroje pasakojama apie tris aktores, kurios visą gyvenimą dalinasi viena grimerine, bei vaidina vienoje scenoje. Jos visada viena kitą palaiko, šventes švenčia kartu, bėdoje taip pat kartu, o aplinkiniai jas pavadina „trimis muškietininkėmis“.

Nuo studijų laikų jos paslapčiomis svajoja sukurti grupę ir nustebinti savo neeiliniu talentu visą Lietuvą, bet vis neatranda tinkamo momento pradėti tai įgyvendinti. Tačiau šiandien ypatinga diena! Pasigirsta telefono skambutis, kuris praneša, kad tarp „trijų muškietininių“ yra ta, kuri šiais metais taps Geriausia kino aktore. Deja, tik viena!

Atvažiuoja operatorius imti interviu. Scenoje netikėtai atsiranda muzikos instrumentai, o dar vienos iš Jų vakare laukia svarbiausia gyvenimo premjera. Intrigos, pavydas, tikros ašaros, dar nuoširdesnis juokas ir scenoje skambanti gyvai atliekama muzika. Ar šį ypatinga diena nesugriaus aktorių draugystės? Atsakymai jau greitai super komedijoje „Trys super žvaigždės“.

VšĮ „Kitoks teatras“ premjera kovo 9 d. debiutuos Telšiuose, kovo 22 d. susitiks su Vilniaus, kovo 23 d. – Kauno, kovo 25 d. Marijampolės, o kovo 28 d. Kėdainių publika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius