-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė laukiasi penktojo vaiko

Rūtos Ščiogolevaitės (38) ir Rolando Damijonaičio šeimoje – džiugios žinios. Keturis vaikus auginanti šeima netrukus sūpuos dar vieną pagranduką. Dainininkė laukiasi penktojo vaiko, praneša 15min.
Rūta Ščiogolevaitė su šeima
Rūta Ščiogolevaitė su šeima / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Rūta Ščiogolevaitė su vyru Rolandu Damijonaičiu išgyvena ypatingą laukimą. Keturis vaikus – sūnus Adomą, Aroną, Agnarą ir dukrą Anabelę auginanti R.Ščiogolevaitė greitai taps jau penkių vaikų mama.

Šią žinią 15min patvirtino artimi šaltiniai, tačiau susisiekus su pačia atlikėja ji išsamiau komentuoti asmeninio gyvenimo detalių nepanoro. Paklausta, ar galim pasidalinti džiugia žinia, atlikėja sakė:

„Rašykite, tačiau daugiau komentarų šia tema nebus. Aš šia tema nesiruošiu kalbėti ir vėliau“, – 15min teigė Rūta.

Nors televizijos ekranuose dainininkė pastaruoju metu pasirodydavo vis rečiau, tačiau nėštumo metu Rūta ir toliau koncertavo. Vasarą surengė ne vieną koncertą Lietuvos kurortuose. Scenos profesionalė taip pat užsiima ir pedagogine veikla.

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis susituokė 2013 metų birželį Kauno Rotušėje. 2014 metų rugpjūtį porai gimė dukra Anabelė. 2015 metų rugsėjį jiedu susilaukė sūnaus Arono, o jauniausias poros sūnus Agnaras pasaulį išvydo praėjusių metų birželį. Vyriausiasis Adomas – Rūtos ir šokėjo Deivido Meškausko sūnus.

Dainininkė anksčiau yra pripažinusi, kad susilaukti ketvirto vaikelio buvo vyro iniciatyva. Anot Rūtos, sutuoktinis Rolandas visada svajojo apie didelę šeimą.

„Jam reikėjo mane įkalbinėti, paskatinti ir pažadėti gražių dalykų. Ir kol kas pažadus tikrai tęsi. Nors būna, kad reikia priminti“, – 15min sako Rūta. Bet dainininkė pripažino, kad ir pačios asmeninė patirtis, kai augo viena, be brolių ir sesių, turėjo įtakos, tarsi užkrovė didelę atsakomybę išpildyti tėvų lūkesčius.

Karolinos Funkienės nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Karolinos Funkienės nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

„Aš visada norėjau daugiau vaikų. Kadangi pati augau viena, ši asmeninė patirtis man labai nepatiko, trūko brolių ir seserų šalia. Tikrai smagu turėti daugiau vaikų, nors neslepiu, kad ketvirtas buvo vyro iniciatyva“, – paklausta, kas paskatino ryžtis gausiai šeimai, 15min yra anksčiau sakiusi R.Ščiogolevaitė.

„Vaikai yra ir didžiausias turtas, ir atsakomybė, ir didelis vargas. Niekada nemėgau apie vaikus kalbėti plazdančiomis frazėmis, sakyti, kad tai yra mano didžiausias gyvenimo turtas. Nemanau, kad reikia rodyti tik gražų fasadą – būti mama yra labai sunku, bet gausu ir akimirkų, kurios atperka visus sunkumus“, – sakė atlikėja.

Tiesa, davusi interviu 15min atlikėja pripažino, kad šalyje egzistuoja vis dar gajūs stereotipai apie daugiavaikes šeimas. Ji neslėpė, kad vienas kolega jai buvo pasiūlęs net negimdyti.

„Pirmoji reakcija yra ta, kad daugiavaikės šeimos Lietuvoje vis dar palydimos su prieskoniu: „Jūs ką, nežinote, kaip saugotis?“. Atrodo, kad keturi vaikai šeimoje jau nenormalu. Tai labai erzina, nes, visų pirma, tai nemandagu ir neadekvatu. Juk gyvename ne pokario metais, kai reikia kiekvieną kąsnį skaičiuoti“, – atvirai kalbėjo atlikėja.

Žinoma, būti daugiavaike mama nėra paprasta. Kaip pati yra sakiusi, būna, kad pavargsti, sureaguoji stipriau, naktimis trūksta ramaus miego, o mažiesiems susirgus prasideda tikrieji išbandymai.

„Betgi viskas praeina. Vaikai tikrai nuolat nezirzia Tai tik laikini išbandymai, o mūsų tikslas parodyti jiems, kad į viską galima reaguoti paprasčiau. Reikia koncentruotis į kitokius dalykus“, – šypteli Rūta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė pagaliau atskleidė, kaip pavadino prieš 8 mėnesius gimusį ketvirtą vaiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius