-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kultūros ministras apie M.A.M.A: „Tai, kas vyko Kaune, neturi tapti kliūtimi atverti daugiau kultūros“

Kultūros ministras Simonas Kairys neslepia apmaudo, kad šeštadienį praūžę M.A.M.A apdovanojimai pakenkė renginių įvaizdžiui šiuo sudėtingu pandeminiu metu, kai ieškoma būdų vėl leisti funkcionuoti kultūros ir pramogų sektoriams. „Deja, M.A.M.A apdovanojimai didesnio tarpusavio pasitikėjimo nesukūrė“, – apgailestauja jis. Ministras nemažai kritikos pažėrė ne tik organizatoriams, bet ir renginio svečiams.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie M.A.M.A kultūros ministras pasisakė sekmadienį feisbuke. Jis pabrėžė, kad tai buvo blogas pavyzdys, kuris „neturi tapti priežastimi ir kliūtimi atverti daugiau kultūros“.

„Aš ir mano komanda dedame didžiules pastangas ieškodami kelių, kaip saugiai būtų galima atverti kultūros ir pramogų sektorius. Diskutavome su sveikatos ekspertų taryba, radome bendrą formatą su SAM, įtraukėme visų kultūros sferų atstovus į bendrų sprendimų paiešką. Gimė ir konkretūs atlaisvinimo siūlymai, kuriuos galėtų svarstyti LRV ir ekspertai. Remdamiesi kitų šalių pavyzdžiais ieškome būdų, kaip padėti privatiems renginių organizatoriams.

Visose diskusijose galvą guldydavau už tai, kad esame atsakingi ir galime saugiai grįžti į veiklas. Pasitikėjimas yra svarbu, tik jo pagrindu galime priimti sprendimus. Deja, M.A.M.A apdovanojimai didesnio tarpusavio pasitikėjimo nesukūrė.

Taip, apdovanojimai nebuvo renginys, filmavimai televizijose vyksta nuolat. Tačiau nežinau, kaip reikėtų paaiškinti kai kurių mūsų žvaigždžių elgesį socialiniuose tinkluose matytuose įrašuose. Popkultūros atstovai ir influenceriai daliai visuomenės turi nemenkos įtakos, todėl reikėtų labai gerai apgalvoti galimas kiekvieno viešo žingsnio pasekmes. Ir čia jau nesvarbu, testuoti visi ar pan. Pilnas instagramas vaizdų su vakarėlio dalyviais, kurie tiesiog demonstruoja aiškų požiūrį į atsakomybę ir dvigubus standartus.

Visas aplinkybes toliau aiškinasi policija. Organizatoriai turbūt neįvertino, koks svarbus tokioje ekstremalioje situacijoje yra ne tik pažodinis teisės aktų laikymasis, bet ir visuomenės solidarumas bei vieni kitų palaikymas.

Tačiau tai, kas vakar vyko Kaune, neturi tapti priežastimi ir kliūtimi atverti daugiau kultūros. Pabrėšiu – atsakingos kultūros sektorių. Juk vakar šventėme ir Teatro dieną, taip pat turėjome renginį – Scenos kryžių apdovanojimus, kurių organizatoriai labai atsakingai pažvelgė į realybę.

Todėl noriu visų paprašyti nesekti blogais pavyzdžiais, o visų pirma nepamiršti tarpusavio pasitikėjimo ir atsakomybės. Tik tai mums leis tikėtis, kad po Velykų galėsime atverti daugiau kultūros“, – savo poziciją išsakė S.Kairys.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudonuoju kilimu žengusios „69 danguje“ – apie neįprastą jausmą ir į Tenerifę išvykusią I.Martinkėnaitę

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A viešnias puošęs J.Statkevičius pats strategavo: „Žinojau, kad kiti rengsis juodai, tad apsirengiau baltai“

TAIP PAT SKAITYKITE: Nugriaudėjo jubiliejiniai ir pandeminiai M.A.M.A 2020 apdovanojimai: juose – užtikrintas „The Roop“ triumfas

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A apdovanojimą atsiėmęs Vidas Bareikis eterio laiką skyrė ir LGBT

TAIP PAT SKAITYKITE: Apdovanojimuose – įspūdinga pora: V.Bareikio atvykusi palaikyti I.Stonkuvienė pasipuošė vestuviniu apdaru

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino po gimdymo pirmąkart ant raudonojo kilimo: ant sužadėtinio OG Version kostiumo – 6000 kristalų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius