-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Sėjūno perspėjimas: užpulta mergaitė su lipduku ant nugaros „Slava Ukraini“

Prieš porą dienų Vilniuje peiliu grasinta Ukrainos vėliavą fotografavusiam prodiuseriui, aktoriui ir laidų vedėjui Mindaugui Sėjūnui, tačiau toks atvejis – toli gražu ne vienetinis. Mindaugas perspėja, kad daugėja provokacijų iš galimai prieš Ukrainą nusiteikusių žmonių.
Mindaugas Sėjūnas
Mindaugas Sėjūnas / 15min nuotr.

Savo feisbuko paskyroje Mindaugas Sėjūnas penktadienį publikavo įrašą, kuriame teigia, kad jam draugai pranešė apie mergaitės, turėjusios lipduką „Slava Ukraini“, užpuolimą.

„DĖMESIO!

Šiuo metu pasirodė raginimų dar labiau palaikyti Ukrainą akcijomis, piešiniais, lipdukais ir kitomis priemonėmis viešoje erdvėje bei viešų pilietinių akcijų metu. Tai gerai. Tačiau.

Perspėju visus, ypač vaikus ir jų tėvelius, būti itin atsargiais.

Vakar draugai informavo, jog buvo užpulta mergaitė, ėjusi namo su lipduku ant nugaros „Slava Ukraini“. Pranešta policijai.

Tokie užrašai provokuoja. Nesakau, kad jų nereikia. Jų reikia.

Tiesiog reikia būti labai atsargiems.

Nevaikščioti po vieną, o grupėmis, būti ten, kur daug žmonių.

Nevaikščioti pavieniui tamsiu paros metu.

Turėkite omeny, kad aktyvi veikla „Facebook“ išėjus į gatvę neasibaigia.

Tai pat raginu tėvelius, kurių berniukai ir mergaitės didžiąją dalį laiko praleidžia prie kompiuterio, pamokyti vaikus savigynos ir kitų apsisaugojimo, teisingo ir tikslaus reagavimo į situaciją būdų.

Slava Ukraini!“, – feisbuke rašo M.Sėjūnas.

Primename, kad trečiadienį sostinėje buvo užpultas ir pats Mindaugas.

Vilniaus AVPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja naujienų portalui 15min.lt patvirtino, kad toks įvykis buvo užfiksuotas Ukmergės g.

„13 val. 25 min. pranešėją prie Benedikto turgaus nepažįstamas asmuo puolė su peiliu, nes pranešėjas fotografavo Ukrainos vėliavą. Vyras pasišalino už turgaus esančio balto namo. Pranešėjas vyrą nufilmavo“, – komentavo J.Samorokovskaja.

TV3 nuotr./Mindaugas Sėjūnas
TV3 nuotr./Mindaugas Sėjūnas

Tos pačios dienos vakarą ir pats M.Sėjūnas prabilo apie užpuolimą. Aktorius savo „Facebook“ paskyroje papasakojo apie incidento detales ir dėl ko, jo manymu, tai galėjo įvykti. Šiuo įrašu jis leido pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„APIE ŠIOS DIENOS UŽPUOLIMĄ

Šiandien pirmą valandą dienos buvau labai netikėtai užpultas peiliu iš nugaros. Užpuolimas nesibaigė vienu švystelėjimu. Nusikaltėlis toliau mojavo peiliu, mane stumdamas atakuodamas iš priekio. Priėmiau sprendimą ne bėgti, o vengti smūgių traukiantis.

Pasitraukiau iki gatvės ir buvau pasiruošęs kristi ant kurio nors automobilio kapoto arba stabdyti automobilius rankomis ir prašyti pagalbos. Tai supratęs užpuolikas sustojo. Kai išsitraukiau telefoną, jis atsuko nugarą, bet pasišalino tik tuomet, kai paskambinau 112.

Situacijos nedramatizuoju, tačiau teigiu, kad ji gali būti (norisi tikėti, kad šiaip pamišėlis) susijusi su mus supančiu karu. Nes:

1. Užpuolimas įvyko lygiai po trijų sekundžių, po to, kai ėmiau fotografuoti ant kavinės iškeltą Ukrainos vėliavą; užpuolikas tai galėjo identifikuoti, kaip paramą Ukrainai.

2. Buvau sekamas ir tokiu būdu įvykdytas išpuolis, siekiant įbaugint, sužalot, o gal ir padaryt didesnių nuostolių dėl mano ir kolegų veiklos mūsų interneto platformoje.

Todėl su visa atsakomybe pareiškiu: karas ateina ir pas mus. Jis dar nėra tas baisusis konvencinis, kokį matome Ukrainoje, tačiau vyksta visos jo pasirengimui būdingos fazės.

Lietuvoje be jokios abejonės yra ne viena diversantų grupė, provokatoriai, vietiniai „tituškos“, kuriems duotas nurodymas kurstyti nesantaiką ir smurtą.

Taip pat gali prasidėti ir kruvini incidentai, kurių tikslas paskatinti dar didesnį kraujo praliejimą Lietuvoje.

Viso šito nori niekas kitas, tik Putinas, jo gauja ir samdiniai Lietuvoje.

Todėl visų, ypač jaunų žmonių, prašau laikytis santūriai, neskatinti smurto, nekelti pranešimų apie tautinę nesantaiką ir kažkokius rusakalbių išpuolius prieš lietuvius ar atvirkščiai.

Jokios nesantaikos tarp Lietuvos tautų nėra. Jei kas kelia informaciją apie jos egzistavimą – tyčia ar netyčia tarnauja Kremliaus režimui.

Man gėda matyti, kaip Vilniuje automobilis su rusiškais numeriais važiuoja išsikėlęs Lietuvos vėliavą. Tai ženklas, kad aš „savas“, jūsiškis, esu su lietuviais (nenuleiskit padangų). TO NETURI BŪTI.

Lietuvoje absoliuti dauguma Lietuvos rusakalbių ir čia gyvenančių Rusijos rusų yra nuostabūs žmonės ir mano draugai. Tai yra viltis, kad jie kada nors stos prie valdžios vairo Rusijoje. Žinoma, rusakalbių tarpe yra ir kitaip mąstančių.

Tačiau didesnį pavojų kelia vietiniai lietuviakalbiai, kurie be jokių skrupulų šlovina ir palaiko Putiną.

Mielieji, visais tokiai ir panašiais atvejais nerašinėkite smurtą ir nesantaiką kurstančių pranešimų ir emocijomis sprogstančių pamąstymų socialiniuose tinkluose. Jie dažniausia yra be turinio.

Jei turite turinį – t.y. įrodymų, kad kažkas kenkia Lietuvos konstitucinei tvarkai – kreipkitės į Lietuvos policiją ir VSD. Tarnybos puikiai atlieka savo darbą.

Taip pat prašau visų būti itin budriais, atsargiais, saugoti save ir savo artimuosius.

Tai, jog parašei „kietą“ postą į facebook ir surinkai daug like – dar ne pabaiga.

Gali ir tu susidurti su ginkluota, toli gražu ne pinigų iš tavęs norinčia „pasiskolinti“ žmogysta“, – socialiniame tinkle rašo M.Sėjūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius