-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ragina ne kritikuoti M.A.M.A, o pažvelgti kitu kampu: tai pavyzdys, kaip grįžti į įprastą gyvenimą?

„Puota maro metu“ – šis ir kiti panašūs epitetai tebeskrieja ką tik Lietuvą sudrebinusių M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų pusėn. Vis dėlto dalis žinomų žmonių sako, kad šioje situacijoje, užuot ieškojus kaltų, kuriuos būtų galima nubausti, svarbu pažvelgti ir į kitą medalio pusę. Anot pasisakiusiųjų, M.A.M.A pavyzdys parodė, kaip, pasinaudojus COVID-19 testavimu, būtų galima atgaivinti kultūros sektorių ir pamažu grįžti į įprastesnį gyvenimą.
Stano, Andrius Mamontovas, Gediminas Jaunius
Stano, Andrius Mamontovas, Gediminas Jaunius / 15min nuotr.

Vienas išsakiusių nuomonę šia temą – televizijos laidų prodiuseris Gediminas Jaunius. „Ką vakar parodė M.A.M.A? Cinišką nepagarbą karantino besilaikančiai visuomenei ar kelią, kaip galiausiai galima saugiai atlaisvinti užveržtą kultūros ir rekreakcijos lauką?“ – klausė jis.

Gediminas rašė, kad praūžę apdovanojimai Vyriausybei galėtų būti pavyzdys, kaip vėl leisti vykti kultūros renginiams – tereikėtų pasitelkti testavimą.

„Pasipiktinimui dėl M.A.M.A apdovanojimų daug išminties nereikia. Pritariu sakantiems, kad reikia įvertinti šį atvejį. Bet jei jau vertinsime, vertinkime racionaliai, ne emociškai ir be išankstinio nusiteikimo bei dairymosi, už ką nubausti renginio dalyvius ir organizatorius.

Vakar paplūdę politikų žaibai socialiniuose tinkluose suponavo signalą atsakingoms institucijoms, kad reiks ieškoti kaltų.

O kas, jei į šį atvejį pasižiūrėtume ne kaip į „marą puotos metu“, bet į spyrį Vyriausybės subinėn ir, dovanokit už neelegantišką išsireiškimą, bet jau visus pasiekė šis mindžikavimas ir neryžtingumas. O kas, jei pagaliau kažkas, nesulaukdamas tikro dialogo su Vyriausybe, galimai parodė kelią, kuriuo galiausiai galėtume eiti atlaisvindami kultūrą pačia plačiausia prasme?

Nesu niekaip susietas su M.A.M.A organizatoriais, todėl ši mano nuomonė neturėtų būti palaikyta nei kaip nors šališka, nei apologetiška šio renginio atžvilgiu. Vis dėlto turiu pripažinti – modelis vertas dėmesio, pratęsiantis Remigijaus Šimašiaus pateiktą imuniteto paso idėją, kuris taip pat voliojamas Vyriausybės koridoriuose ir kabinetuose.

Šiuo metu mažiausiai aktualūs cypavimai ir piktinimaisi, paplūdę socialinėse medijose tų, kieno pečius slegia sprendimų priėmimo atsakomybės našta. Iš Seimo ir Vyriausybės narių norėtųsi tikėtis lyderystės be populizmo – išnagrinėkite atvejį objektyviai ir operatyviai pateikite visuomenei argumentuotą poziciją.

Akivaizdu, visuomenė jau perkaitusi. Ir verdančio puodo dangtis ilgai nebeišlaikys. Verta priimti kaip rimtą signalą ne tik M.A.M.A renginį, bet ir vaizdus miestų viešosiose erdvėse.

TEST TEST TEST – nuo šio prasidėjo PSO raginimas šalims pandemijos pradžioje. Tai gal po metų jau pamėginkim?“ – svarstė G.Jaunius.

Pasipiktininimui dėl MAMA apdovanojimų daug išminties nereikia. Pritariu sakantiems, kad reikia įvertinti šį atvejį. Bet...

Posted by Gediminas Jaunius on 2021 m. kovo 28 d., sekmadienis

Panašiai mąstė ir kompozitorius, atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, feisbuke publikavęs savo sūnaus nuotrauką, kurioje jis laiko pernai tėčio gautą M.A.M.A apdovanojimą.

„Čia mes su Adomu atsiėmėm M.A.M.A pernai.

O ką daryti šiemet?

Galim pagauti Martyną Tylą ir pakarti už ausų prie vartų į „Žalgirio“ areną.

Dar galim pažiūrėti, kaip pirmą kartą realiame gyvenime suveikė Covid-19 paso koncepcija. Visi dalyvaujantys testavosi ir turėjo 48 valandų duomenis. Tai ir yra tas pasas. Būtų naudinga ir svarbu išanalizuoti viską profesionalams ir remiantis gauta informacija reguliuoti karantino pakeitimus. Gal greičiau grįšim prie renginių.

Tai siūlau be pykčių, kerštavimų, kaltinimų ir t.t.

Martyną pakarkim.

O M.A.M.A šiais metais galbūt buvo daugiau nei apdovanojimai. Gal tai kelias, kuriuo eis renginių organizavimas ateityje. Nes tas f.... covidas niekur nesitraukia...“, – rašė Stano.

Čia mes su Adomu atsiėmėm M.A.M.A pernai :) O ką daryti šiemet? Galim pagauti Martynas Tyla ir pakarti už ausų prie...

Posted by Stanislavas Stavickis on 2021 m. kovo 28 d., sekmadienis

Ta pačia tema apie testus pasisakė ir atlikėjas Andrius Mamontovas, nuotoliniu būdu skelbęs ir vienos M.A.M.A 2020 nominacijos laimėtoją.

„Seimo ir vyriausybės nariai.

Galbūt laikas kalbėti apie nemokamus (arba visiems prieinamus) greituosius testus? Testo rezultatus gauni į mobilųjį ir su priskirtu barkodu, nustatytą laiko tarpą gali turėti daugiau pasirinkimo, ne tik sėdėti namie. Tokiu būdu gyvenimas pradeda judėti. Nori į renginį ar susitikti su giminėmis – pasidarai testą ir turi galimybę. Barselonoje ką tik įvyko didelis koncertas, nes visi su testais ir kaukėmis galėjo jame dalyvauti.

Dabar, kai tokio pasirinkimo nėra, žmonės vistiek bando tyliai (arba viešai) pažeidinėti taisykles, tuo pačiu niekaip neprisidėdami prie pandemijos suvaldymo.

Ar tikrai verta toliau bloginti visuomenės emocinę savijautą, ar geriau padaryti visiems prieinamus greituosius testus ir leisti po truputį grįžinėti į gyvenimą? Ar geriau kompensacijos neveikiančiam verslui, ar geriau nemokami greitieji testai visiems ir pradedantis vėl veikti verslas?

Čia ne tik apie kultūrą klausiu“, – savo nuomone feisbuke dalijosi A.Mamontovas.

Seimo ir vyriausybės nariai. Galbūt laikas kalbėti apie nemokamus (arba visiems prieinamus ) greituosius testus? Testo...

Posted by Andrius Mamontovas on 2021 m. kovo 28 d., sekmadienis

15min primena, kad M.A.M.A apdovanojimai viešoje erdvėje kritikos sulaukė dėl to, jog vyksta tokiu metu, kai kiti žmonės negali nuvykti į kitą savivaldybę, aplankyti artimųjų, linksmintis. Ne vienas dėmesį atkreipė ir į tai, kad svečiai būdami ant scenos nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugių atstumų.

Tiesa, kaip skelbė organizatoriai, visi svečiai prieš renginį privalėjo pasidaryti koronaviruso testą ir tik gavę neigiamą jo atsakymą buvo įleidžiami į areną. Be to, tuo metu, kai nestovėjo ant scenos ir nepozavo ant raudonojo kilimo, jie privalėjo dėvėti kaukes.

Dėl pandemijos šiemet buvo ir gerokai sumažintas svečių skaičius – ceremonijoje dalyvavo tik organizatoriai, nominantai, jų artimieji, nominacijų teikėjai ir žiniasklaida. anksčiau buvo kviečiami ir kiti pramogų pasaulio atstovai, taip pat verslininkai, sportininkai.

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino po gimdymo pirmąkart ant raudonojo kilimo: ant sužadėtinio OG Version kostiumo – 6000 kristalų

TAIP PAT SKAITYKITE: Apdovanojimuose – įspūdinga pora: V.Bareikio atvykusi palaikyti I.Stonkuvienė pasipuošė vestuviniu apdaru

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus R.Daškevičius atvyko su mergina: vienas kitam dovanojo aistringus bučinius

TAIP PAT SKAITYKITE: Nugriaudėjo jubiliejiniai ir pandeminiai M.A.M.A 2020 apdovanojimai: juose – užtikrintas „The Roop“ triumfas

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A apdovanojimą atsiėmęs Vidas Bareikis eterio laiką skyrė ir LGBT

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudonuoju kilimu žengusios „69 danguje“ – apie neįprastą jausmą ir į Tenerifę išvykusią I.Martinkėnaitę

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A viešnias puošęs J.Statkevičius pats strategavo: „Žinojau, kad kiti rengsis juodai, tad apsirengiau baltai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius