-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė pagaliau atskleidė, kaip pavadino prieš 8 mėnesius gimusį ketvirtą vaiką

Praėjusią vasarą ketvirtojo vaikelio susilaukusi dainininkė Rūta Ščiogolevaitė iš pradžių jo vardą nuo viešumos slėpė. Tačiau galiausiai televizijos laidoje besikalbėdama su Beata Nicholson, Rūta šią paslaptį išdavė. Kartu su vyru sūnui davė išties negirdėtą vardą.
Rūta Ščiogolevaitė su šeima
Rūta Ščiogolevaitė su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

Pastaruoju metu retai viešumoje matoma Rūta Ščiogolevaitė apsilankė LRT laidoje „Beatos virtuvė“. Čia ji papasakojo, kaip jai sekasi auginti keturis vaikus ir kaip motinystę ją pakeitė.

Besikalbėdama su Beata Nicholson dainininkė pagaliau atskleidė, kaip pavadino praėjusių metų birželio 17-ąją gimusį sūnų. Prie 11-os Adomo, 4-erių Anabelės ir 3-ejų Arono prisijungė mažylis Agnaras.

Pasirodo, kad tradicija vaikams vardus rinkti iš A raidės jųdviejų su Rolandu šeimoje atsirado ne iškart. Tiek pirmasis sūnus Adomas, tiek Anabelė, vardus, prasidedančius iš tos pačios raidės, gavo atsitiktinai. Tačiau tokį sutapimą pastebėję Rūta ir Rolandas nutarė šią gražią tradiciją pratęsti.

„Kadangi mano yra slaviškos šaknys, aš labai norėjau slaviško vardo ir savo mergaitei. O mano vyras yra labai antislaviškas – jis norėjo, kad būtų lietuviškas vardas. Todėl sumaniau, kad reikia tokio vardo, kurio Rolandas neatsektų. Mano noras buvo mergaitę pavadinti Ana, tai aš jį paslėpiau po prancūziško vardo skambesiu – Anabele. O po poros metų pasakiau vyrui savo šį planą, ir jis prisipažino, kad to net nepastebėjo“, – laidoje „Beatos virtuvė“ juokėsi Rūta Ščiogolevaitė.

Kitų berniukų vardus šeima jau rinko atsižvelgdama į lietuvišką, išskirtinį skambesį.

„Aronas man labai patiko, nes jis turi lietuvišką šaknį, yra paukštis aras, bet kartu ir skambesys toks tarptautinis. O Agnaras man patiko, nes turi lietuviško vardo šaknį – kaip Agnė, šis skambesys nelabai būdingas kitoms tautoms. Nors tiesą sakant, aš norėjau ketvirtą vaiką pavadinti Antanu. Bet vyras sako: visi tokie išskirtiniai vardai, negi dabar bus Antanas, negi pritrūkai fantazijos... Tai ir sugalvojau išskirtinį“, – šypsojosi ji.

Kai Rolandui pasakiau ketvirto vaiko vardą, jis sako: baisiau nebūna!

Tiesa, iš pradžių šeima buvo susitarusi, kad paskutiniam, ketvirtajam vaikui vardą rinks Rolandas. Tačiau su šia užduotimi jam tvarkytis nelabai sekėsi, todėl galiausiai nugalėjo Rūtos variantas.

„Kai laukiausi septintą mėnesį, staiga pasakiau: eureka! Aš sugalvojau patį gražiausią vardą žemėje. Kai Rolandui jį pasakiau, jis sako: baisiau nebūna. Tai aš pasijuokiau ir sakiau, kad galvotų pats, o aš jeigu ką turiu vieną variantą. Viskas baigėsi tuo, kad važiavome į metrikacijos biurą, reikėjo vardą užrašyti. Aš likau maitinti automobilyje, vyras ateina ir rodo, kad užregistravo Agnaro vardu. Sakau: juk tau jis buvo pats baisiausias vardas! O jis sako: aš jau pripratau“, – besijuokdama LRT laidoje pasakojo R.Ščiogolevaitė.

Karolinos Funkienės nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Karolinos Funkienės nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis susituokė 2013 metų birželį Kauno Rotušėje. 2014 metų rugpjūtį porai gimė dukra Anabelė.

2015 metų rugsėjį jiedu susilaukė sūnaus Arono. Vyriausiasis Adomas – Rūtos ir šokėjo Deivido Meškausko sūnus.

„Aš visada norėjau daugiau vaikų. Kadangi pati augau viena, ši asmeninė patirtis man labai nepatiko, trūko brolių ir seserų šalia. Tikrai smagu turėti daugiau vaikų, nors neslepiu, kad ketvirtas buvo vyro iniciatyva“, – paklausta, kas paskatino ryžtis gausiai šeimai, yra 15min anksčiau sakiusi R.Ščiogolevaitė.

Visgi Rūta neslepia, kad būti keturių vaikų mama nėra lengva.

„Vaikai yra ir didžiausias turtas, ir atsakomybė, ir didelis vargas. Niekada nemėgau apie vaikus kalbėti plazdančiomis frazėmis, sakyti, kad tai yra mano didžiausias gyvenimo turtas. Nemanau, kad reikia rodyti tik gražų fasadą – būti mama yra labai sunku, bet gausu ir akimirkų, kurios atperka visus sunkumus“, – sakė atlikėja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė Kaune ištekėjo už savo mylimojo Rolando Damijonaičio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius