Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Roop“ ukrainiečiams atidavė savo atributiką: palaiko ryšį ir su grupe „Go_A“

Šiuo metu Ukrainoje vykstantis karas suvienija vis daugiau žmonių. Jie reiškia palaikymą ne tik žodžiais, bet ir aukodami pinigus bei drabužius. Ne išimtis ir „The Roop“ nariai, nusprendę padovanoti visą likusią savo grupės atributiką. Tiesa, Vaidotas Valiukevičius pabrėžia tokiu būdu tikrai nesireklamuojantis: „Tikiu, kad dauguma suprato, jog per šį įvykį reklamos nepasidarysi.“
„The Roop“, „Go_A“
„The Roop“, „Go_A“ / Asmeninio albumo, Dainiaus Čeplos, 15min nuotr.

Lietuvoje organizuojami labdaros renginiai ir akcijos, skirti paremti nuo karo nualintai Ukrainai. Organizacija „Raudonasis kryžius“ rinko šiltus drabužius ir daiktus šios šalies gyventojams. Dar net nesibaigus akcijos laikui, jie surinko net 50-imt vilkikų įvairių daiktų.

Drabužius aukojo ir grupė „The Roop“. Muzikantai nusprendė pasidalyti savo atributika.

„Dabar vyksta karas. Palikome visą savo likusią atributiką (10-imt dėžių). Jose – šilti džemperiai suaugusiems ir vaikams. Skleiskime žinią ir padėkime, kaip tik galime“, – „The Roop“ instagramo paskyroje rašė grupės nariai.

15min susisiekus su grupės lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi, paaiškėjo, kad muzikantai ne tik aukojo savo atributinius džemperius, bet ir pervedė organizacijoms lėšų.

„Toliau dalijamės naujausia informacija. Žinios keičiasi kasdien, tad sekame, kokia pagalba yra aktuali ir stengiamės prisidėti“, – tikino V.Valiukevičius.

Pamačius, kad grupė dovanoja savo atributiką, kilo minčių, ar tie, kas šiuos drabužius dėvės, žinos ar bandys išsiaiškinti, kokia yra užrašų reikšmė. Vis dėlto Vaidotui tai nerūpi.

„Visiškai nesvarbu, ar jie bandys gūglinti, ar žiūrėti. Buvo kvietimas duoti rūbų, kurie yra šilti ir galėtų padėti jaustis patogiau, nesušalti. Mūsų paskutiniai džemperiai buvo kaip tik iš itin kokybiškos storos medžiagos, tai ir pagalvojome, jog turime kuo prisidėti.

Nebuvo minties, kad jie ims mūsų ieškoti. Manau, jie gūglina kitus dalykus, pavyzdžiui, kaip geriau susidėti pistoletą ar kaip pasigaminti Molotovo kokteilį. Tikiu, kad dauguma suprato, jog per šį įvykį reklamos nepasidarysi“, – kalbėdamas su 15min svarstė pašnekovas.

Dainiaus Čėplos nuotr./ „The Roop“
Dainiaus Čėplos nuotr./ „The Roop“

Nežinia, ar rūbai jau spėjo pasiekti ukrainiečius, tačiau Vaidotas tikina, kad kol kas žinučių negavo. Tiesa, atlikėjas prasitarė, jog grupei „The Roop“ į feisbuką ar instagramą ir įprastai dažnai rašo ukrainiečiai, dėkoja, kad grupė juos palaiko ir prisideda. Anot jo, šalies gyventojai skatina skleisti žinutę, nes tik tada ji bus žymiai tvirtesnė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“ ir „Go_A“ susitikimas veganiškame restorane Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“ ir „Go_A“ susitikimas veganiškame restorane Vilniuje

„Iš pažįstamų Ukrainoje turime tik grupę „Go_A“. Su ja kartais susirašome ir pasižiūrime, kas vyksta. Jie nieko daug nepasakoja, nes sako „Ei, pas mus karas“. Neturi laiko rašyti. Jie yra Kyjive. Džiaugiasi, kad išgyveno dar vieną dieną. Daugžodžiavimui laiko nėra, kai gresia realus pavojus. Retai jie būna prisijungę apskritai“, – pasakojo Vaidotas.

Paklaustas, kaip sekasi gyventi, kai fone vyksta tokie dalykai, pašnekovas neslėpė, jog nėra lengva.

„Labai įtemptas laikas, žymiai sunkiau dirbasi ir planuojasi. Dėl to, nes visos akys, ausys ir mintys yra į tai, kas vyksta pasaulyje ir kas bus toliau. Ką tik išgyvenome kovido metus, kai atrodė, jog pasaulis verčiasi aukštyn kojomis, o, kai, regis, ėmė viskas tvarkytis, staiga prasidėjo karo grėsmė Lietuvai ir visai Europai bei vykstantis karas pašonėje.

Visa ši situacija duoda per galvą, norisi galvoti apie visokius variantus, kas bus, jeigu bus. Tačiau kartu stengiamės judėti į priekį, nes nereikia, kad gyvenimas sustotų. Jis yra labai trapus, tai, bent jau mano požiūriu, jį reikia vis tiek gyventi tol, kol galime“, – 15min pasakojo „The Roop“ lyderis.

Ukrainai galima padėti aukojant:

Organizacija BLUE/YELLOW

Pavedimui Lietuvoje

Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869

Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona

Mokėjimo paskirtis: PARAMA

PAYPAL

info@foblueyellowukraineusa.org

PAYSERA

Paysera sąskaita: EVP5310001450732

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius