-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meghan Markle prabilo apie protestus JAV: pripažino padariusi klaidą, pasidalijo baisiais prisiminimais

Sasekso hercogienė Meghan Markle (38) nutraukė tylą dėl afroamerikiečio George’o Floydo nužudymo. Ji prisipažino pasielgusi „neteisingai“, kad laukė daugiau nei savaitę, kad apie tai prabiltų, bei pasidalijo prisiminimais apie ankstesnių Los Andžele dėl įvykdyto rasizmo išpuolių vykusių protestų siaubus.

Vaizdo įraše Meghan Markle kreipėsi į Immaculate Heart vidurinę mokyklą, kurią pati lankė, šiemet baigiančius abiturientus, taip pat paminėjo kitų per pastaruosius metus JAV policininkų nužudytų afroamerikiečių vardus, rašo Dailymail.co.uk.

Buvusi aktorė, serialo „Kostiumuotieji“ žvaigždė vaizdo įraše sakė: „George’o Floydo gyvybė buvo svarbi ir Breonna'os Taylor gyvybė buvo svarbi, ir Philando Castile’o gyvybė buvo svarbi, ir Tamiro Rice’o gyvybė buvo svarbi.“

Sasekso hercogienė sulaukė kritikos, kad neprabilo apie George’o Floydo, po kurio nužudymo JAV jau keletą dienų vyksta protestai, mirtį Mineapolyje.

Ji pripažino padariusi klaidą. „Nebuvau tikra, ką galėčiau jums pasakyti, – vaizdo įraše kalbėjo Meghan Markle. – Norėjau pasakyti tinkamą dalyką, bet labai nerimavau, kad tai bus išrinkta po žodelį. Tada supratau, kad visų blogiausia yra nieko nesakyti.“

Visą Meghan Markle kalbą žiūrėkite čia:

VIDEO: Meghan Markle nutraukė tylą: pripažino padariusi klaidą ir pasidalijo baisiais prisiminimais

Šešių minučių trukmės vaizdo įrašas buvo skirtas afroamerikiečių moterų gyvenimo būdo žurnalui „Essence“.

Meghan Markle jame taip pat pasidalijo prisiminimais apie 1992-aisiais Los Andžele prasidėjusius protestus po žiauraus Rodney Kingo sumušimo. Kaip tik tais pačiais metais ji turėjo pradėti mokslus minėtoje mokykloje.

„Man buvo 11 ar 12 metų, kai rudenį turėjau pradėti mokytis Immaculate Heart mokykloje, ir Los Andžele vyko protestai, kuriuos sukėlė beprasmis rasizmo aktas. Pamenu komendanto valandą ir kaip skubėjau namo, o pakeliui mačiau iš dangaus krentančius pelenus, užuodžiau dūmus ir smilkstančius pastatus bei iš jų bėgančius, nešinus krepšiais ir plėšikaujančius žmones.

Prisimenu juodo furgono gale sėdinčius ir ginklus laikančius vyrus. Pamenu, kaip grįžus namo išvydau šalia buvusį medį visą apanglėjusį. Šitie prisiminimai niekur nedingsta“, – pasakojo Meghan Markle.

Istorijai kartojantis ir Los Andželą bei kitus JAV miestus sukausčius „Black Lives Matter“ protestams, Meghan Markle su sutuoktiniu princu Harry socialiniuose tinkluose nesireiškė, nedalyvavo ir kritikos sulaukusioje #blackouttuesday kampanijoje.

APIE TAI DAUGIAU SKAITYKITE ČIA: Piktinamasi juodais kvadratais protestuojančius JAV palaikančiomis žvaigždėmis: „Tai pati blogiausia idėja“

Tiesą sakant, Sasekso hercogų oficiali instagramo paskyra tyloje skendi jau porą mėnesių – paskutinis jų įrašas darytas kovo 30 d.

Tuo tarpu „Queen’s Commonwealth Trust“, globojamas pačios Anglijos karalienės, princo Harry ir Meghan, instagrame ir tviteryje pasidalijo Matino Lutherio Kingo jaunesniojo citata, teigiančia, kad „Neteisingumas bet kur yra grėsmė teisingumui visur“.

Immaculate Heart vidurinė mokykla – privati Romos katalikų ugdymo įstaiga Los Andžele, kurioje Meghan Markle mokėsi nuo 11 iki 18 metų.

Hercogienė buvo išrinkta šios mokyklos prezidente ir kartą buvo paskelbta „Homecoming“ šokių karaliene.

Kaip rašo Dailymail.co.uk, 2018 metų gegužės 19 d. šioje mokykloje mokiniai nuo 3 val. nakties tiesiogiai stebėjo Meghan Markle ir princo Harry vestuvių tiesioginę transliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius