Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Naujojo „Betmeno“ apžvalga – kas sustabdys Wayne'ą?

Tamsa „Betmeno“ filmuose yra persmelkianti ir tikra. Savaitę po Helovyno Gotamo mieste, kada ši dalis ir buvo kuriama, galima išvysti tiek šviesos, kiek Šiaurės Suomijoje gruodžio mėnesio viduryje. Miesto atmosfera prasitęsia iki niūroje vietoje silpnai blyksinčių lempučių. Šikšnosparniai, katės, pingvinai ir kiti gyventojai yra daugiausiai naktiniai. Negailestingas lietus nėra tas, kuris nuplauna gatves, o tas, kuris pablogina ir taip prastą nuotaiką.
Betmenas, Robertas Pattisonas
Betmenas, Robertas Pattisonas / „Scanpix“ nuotr.

Betmenas naujausioje filmo dalyje – tai ne bet koks Betmenas. Jis jau nebe toks didelis priešas. 1960-aisiais Betmenas buvo žaismingas. Vėliau, Keatono-Clooney'io-Kilmer'io laikais, 1980 ir 1990 metais jis buvo šiek tiek pasileidęs. XXI amžiuje, Christopherio Nolano „Dark Knight“ trilogijoje ir po jos, ekrane rodomi veikėjo įsikūnijimai buvo atsieti nuo bet kokio džiaugsmo ar nelaimių pėdsako. Mes jį pažinome kaip besiblaškantį keršytoją, kuris buvo visai kitoks, nei įpratę matyti.

Modernus superherojus yra toks pat autentiškas, kaip per pastarąsias savo tapatybės krizes. Betmenas (akt. Robertas Pattisonas) kovoja su palikimu, kuris dominavo po Nolano DC.

„Aš kerštauju“, – sako mūsų herojus, nusileidęs susidoroti su nedideliais blogiukais. Jis neatrodo tuo patenkintas. Betmenas atrodo niūrus, kai dėvi savo kostiumą. Tada, kai jis apsirengęs kaip Bruce'as Wayne'as, personažas atrodo atsipalaidavęs. Daugelį metų maitinęsis Gotham'o žiaurumu, jis nebenori laikytis dietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius