Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fresh Market“ nutraukia internetinės prekybos veiklą, uždaro kelias parduotuves

„Fresh Market“ darbuotojas Pavelas išsigando, kad bendrovė bankrutuoja – ji esą pranešė nuo trečiadienio nutraukianti veiklą. Įmonės, kaip pavyko sužinoti 15min.lt, iš tiesų laukia permainos – nutraukiama internetinės prekybos veikla, uždaromos kelios parduotuvės.
„Fresh Market“
„Fresh Market“ nutraukia internetinės prekybos veiklą, uždaro kelias parduotuves / „Fresh Market“ nuotr.

Išsigando, kad bankrutuoja

„Bendrovė turėjo du sandėlius. Vienas jų buvo uždarytas, liko tik skyrius Švitrigailos gatvėje. Jie pranešė visiems darbuotojams, kad viskas gerai, kad artimiausiu metu jie vėl atsidarys. Bet pirmadienį jau buvo paskelbta personalo skyriaus, kad įmonė bankrutuoja ir trečiadienį yra paskutinė jos darbo diena“, – 15min.lt pasakojo įmonėje dar dirbantis Pavelas.

Jis kalbėjo, kad pirmiausia buvo uždarytas vienas sandėlis, o bendrovė aiškino, kad vasarą užsakymų yra mažai. Įmonė esą ketino sandėlį atidaryti rudenį, darbuotojams buvo sakoma, kad viskas yra gerai, įmonė plėsis.

„Kaip suprantu, nebeveiks visa prekyba. Visiems darbuotojams dabar siūloma iš darbo išeiti savo noru, duodama pasirašyti dokumentus. Sako, kad išeitinės nebus mokamos, jeigu įmonė bankrutuos“, – sakė Pavelas.

Liepos 2–15 d. „Fresh Market“, jo teigimu, atleido apie 150 žmonių. „Sodros“ duomenimis, bendrovėje šiuo metu dirba 571 asmuo. Bendrovėje „Internetinė prekyba Fresh Market“ dirba 292 žmonės.

Nuostolinga prekyba internetu

Įmonė „Fresh Market“ laiške 15min.lt rašo, kad nutraukia internetinės prekybos veiklą Lietuvoje.

Įmonė planuoja uždaryti tik kelias mažas parduotuves, kurios per dvejus gyvavimo metus netapo pelningos, – rašo bendrovė.

„Nutraukiame todėl, kad veikla yra nuostolinga“, – rašoma laiške.

Tačiau mažmeninės prekybos tinklo uždaryti neketinama – įmonė teigia esanti patenkinta parduotuvių veikla Lietuvoje, todėl veiks ir toliau.

„Įmonė planuoja uždaryti tik kelias mažas parduotuves, kurios per dvejus gyvavimo metus netapo pelningos. „Fresh Market“ nekeičia savo strategijos likti Lietuvoje“, – rašoma laiške. 

Kiek darbuotojų ketinama atleisti dabar, įmonė neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas