-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kiaulystės dėsnis“: prieš Jonines užlūžo traukinių bilietų pardavimo sistema

Trečiadienį traukinio bilietą norėję nusipirkti gyventojai buvo nemaloniai nustebinti – oficialus „Lietuvos geležinkelių“ tinklalapis traukiniobilietas.lt neveikė. Sutrikimų baiminamasi ir perkant bilietus kasose. Bendrovė tikisi sistemą atgaivinti iki dienos pabaigos ir ragina keliautojus bilietus pirkti pačiame traukinyje.
„Lietuvos geležinkeliai“
„Lietuvos geležinkeliai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keliautojus, norinčius nusipirkti traukinio bilietus, sistemoje traukiniobilietas.lt pasitinka užrašas, skelbiantis, kad sistema neveikia.

„Mieli keliautojai, nuoširdžiai atsiprašome Jūsų už patiriamus nepatogumus perkant bilietus internetu. Dėl techninių kliūčių svetainė traukiniobilietas.lt laikinai neveikia. Maloniai prašome bilietais pasirūpinti traukinyje, trikdžių laikotarpiu nebus taikomas papildomas 2 Eur mokestis. Dedame visas pastangas sistemos gedimams pašalinti“, – rašoma tinklalapyje.

Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai

Sistema sutriko trečiadienį.

Įmonės atstovė spaudai Rūta Magdalena Atroškaitė sakė, kad sutrikimai galimi ir perkant bilietus kasose, todėl įmonė ragina keleivius įsigyti bilietą traukiniuose. Bendrovės atstovės teigimu, dalis gyventojų jau kuris laikas inertiškai nesirinkdavo kelionių traukiniu, nes buvo pripratę prie to, kad vietų skaičius juose būdavo ribojamas. Gyventojai nerimaudavo, ar atvykus į stotį, jiems liks vietų vagone. Ši tvarka buvo panaikinta birželio pradžioje, todėl keliautojams tikimybė gauti vietą traukinyje yra tokia pat kaip įprastai.

„Kol ši situacija tęsis, traukiniuose perkant bilietą nebus taikomi papildomi mokesčiai“, – sakė ji.

R.M.Atroškaitė teigė, kad įmonė tikisi nesklandumus sutvarkyti iki trečiadienio vakaro.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai teigė, kad gedimas greičiausiai nesusijęs su padidėjusiu švęsti Joninių į kitus miestus važiuojančių keleivių srautu. Nors keleivių skaičius prieš ilgąjį savaitgalį padidėjo, sistema tokius skaičius įprastai atlaikydavo.

„Tokių lūžimų buvo pasitaikę ir anksčiau, paprasčiausiai dėl to, kad sistema skaičiuoja savo paskutinius mėnesius, todėl, deja, bet pasitaiko tokių lūžimų. Naują bilietų pardavimo sistemą planuojame paleisti rudenį. Kadangi taip jau yra nutikę, žinome, kaip reikia reaguoti ir kaip viską sustyguoti“, – sakė ji.

Pirminė gedimo priežastis yra serverio gedimas, bet ar tai gali būti susiję su pastarosiomis dienomis fiksuota aukšta oro temperatūra, R.M.Atroškaitė spekuliuoti nenorėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius