Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kilo Health“ įkūrėjas pasisakė apie 100 atleistų darbuotojų: nešiojau rožinius akinius per ilgai

Vieno žinomiausių Lietuvos startuolių „Kilo Health“ įkūrėjas ir buvęs vadovas Tadas Burgaila savo paskyroje socialiniame tinkle „Linkedin“ pasisakė apie pastaruosius keletą mėnesių vykstančius kompanijos atleidimus. Jis teigė, kad vadovavimo metu padarė ne vieną blogą sprendimą.
Tadas Burgaila
Tadas Burgaila / Įmonės nuotr.

Kaip 15min rašė kovo mėnesį, UAB „Kilo Grupė per 12 mėnesių neliko apie 200 (60 proc.) darbuotojų. Tiesa, dalis jų buvo perkelta į kitas grupės įmones.

UAB „Kilo grupė“ valdo ir tokias įmones kaip, pavyzdžiui, UAB „Gut Health“ (sumažėjo 4 darbuotojais), „Perfect Wellness Solutions“ (1), „Joggo“ (3), „Keto Diets“ (9), „InnoDiets“ (12), „Diabetes Solutions“ (13), kurių darbuotojų lygis per metus irgi nukrito.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Kilo Health“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Kilo Health“

Tiesa, atleidimų skaičių iš dalies atsvėrė augimas kitoje grupės įmonėje „Kilo for Business“ – nuo 6 prieš metus iki 93 šiandien

Apie tai trečiadienį pasisakė ir „Kilo Health“ įkūrėjas Tadas Burgaila, praėjusią savaitę pasitraukęs iš kompanijos vadovo kėdės (kalba netaisyta).

„Manęs prašė nerašyti šito post'o, manau todėl, kad Lietuvoje mums vis dar nepriimtina komunikuoti garsiau/plačiau nelabai smagių naujienų. O prašyti pagalbos – dar didesnis tabu.

Visgi per daug asmeniškai skauda, kad žiūrėčiau pro pirštus – lyg bandant, kažką nuslėpti/nedasakyti ir visiems šypsotis ta už*isančia „VISKAS OK“ šypsena.

Noriu prisiimti atsakomybę už kiek daugiau nei 100 nuostabių talentų, kuriems paskutiniu metu nebeliko vietos KILO HEALTH. Ne todėl, kad jie mažiau geresni, nei likusieji. Pirmiausia todėl, kad vadovas (aš) mūvėjo rožinius akinius per ilgai ir pridarė blogų sprendimų. Bent keliais per daug.



KILO HEALTH – keičiasi. Iš verslo perspektyvos žiūrint tai normalus efektyvinimo procesas. Pati įmonė stabili ir pelninga, bet tam tikri sprendimai būtini. Kodėl ir kaip – pratęsiu vėliau, nes pamokos labai vertingos“, - rašė jis.

Toliau įraše T.Burgaila nurodo, kad kompanijos žmogiškųjų išteklių skyrių siekiama paversti „Įdarbinimo agentūra“ ir padėti surasti atleistiems žmonėms naujus darbus.

„Turime daugiau nei 20 skirtingų pozicijų ir aš labai norėčiau, kad žmonės galėtų pasirinkti iš geriausių Lietuvos įmonių ir vadovų, o ne atvirkščiai. Visi kas komentare parašys „100Talents“, gaus detalizuotas pozicijas ir instrukcijas kaip vyks procesas. Jokie vardai nebus atskleisti, nebent patys kandidatai norės su Jumis susitikti. Tikiuosi pasiūlysime bent po 5 TOP darbo pokalbius kiekvienam, kuris ieško.

Manau, kad šiems talentams nereikia jokios pagalbos, nes jie vieni geidžiaumiausių rinkoje. Bet tuo pačiu padaryti viską – mano pareiga.


Šie žmonės padėjo mums tapti kuo esame. O asmeniškai man – leido klysti, palaikė ir tikėjo. Tai yra neįkainojama. Mylių Jūsų svajones. Siekite Jų. Aš Jūsų fanas visam gyvenimui“, – rašė jis.

T.Burgaila pridūrė, kad jeigu darbinamas žmogus neišlaikys „bandomojo“ – asmeniškai padengsiantis 3 mėnesių Išlaidas.

Kaip jau rašėme, praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad ilgametį „Kilo Health“ vadovą Tadą Burgailą keičia Žygimantas Surintas, kuris bus atsakingas už įmonių grupės valdymą, produktų vystymą bei investicijas.

Tuo metu įmonės bendraįkūrėjas T.Burgaila perima įmonės plėtros departamento valdymą ir toliau užims valdybos pirmininko poziciją, penktadienį pranešė „Kilo Health“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Kilo Health“ biuras
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Kilo Health“ biuras

Kovo mėnesį komentuodamas atleidimus, „Kilo Health“ finansų vadovas Raimundas Juralovič 15min teigė, kad pastaruosius dvejus metus kompanija patyrė spartų augimą tiek darbuotojų, tiek pajamų prasme.

„Esant tokiam dideliam augimui, natūraliai atsirado poreikis peržiūrėti įmonės struktūrą bei efektyvinti esamus procesus. 2023 metais optimizavome organizacijos struktūrą ir siekėme ne tik pagerinti esamus darbo metodus, bet ir pasiruošti naujoms galimybėms ir iššūkiams, kurie atsiranda augimo metu.

Praeitais metais (2023 m.) ruošėmės naujam verslo augimo etapui, reinvestuodami savo pelną bei suteikdami daugiau laisvės ir autonomijos valdomoms įmonėms“, – rašoma komentare.

R.Juralovič taip pat nurodė, kad kompanija vykdė struktūrinius pokyčius ir dalį darbuotojų perkėlė darbui su kitomis įmonių grupės komandomis, norėdami tinkama linkme nukreipti kolegų potencialą ir užtikrinti jų karjeros augimo galimybes.

„Deja, buvo ir kolegų, kuriems darbo vietų naujose komandose neradome. Taip pat, vyksta ir natūrali darbuotojų kaita“, – rašoma komentare.

Kompanija taip pat priduria, kad UAB „Kilo Grupė“ yra viena iš 25 „Kilo Health“ verslo grupės įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius