-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 13

Restoranai-vaiduokliai kursto pyktį: kodėl netyčia galite užsisakyti picą, kuri jau nuvylė?

Lietuvoje populiarėjantys fizinių vietų apsilankyti neturintys restoranai-vaiduokliai, iš kurių maisto užsisakyti galima per maisto pristatymo programėles, nenurodo, kokiam dideliam prekės ženklui priklauso. Tad jau atsirado nepatenkintų klientų, kurie jaučiasi tokiu būdu apgaudinėjami: užsisakydami iš negirdėtos kavinės iš tiesų gauna maistą iš restoranų ar kavinių, kurių paprastai vengia. Kas tai – katė maiše klientams ar įprasta praktika?
Pica
Pica / 123RF.com nuotr.

„Gavę užsakymą iš kitos planšetės, staiga geros picos neiškeps“

15min rašė, kad Lietuva žengia užsienio šalių pramintu taku. Per pandemiją viena po kitos steigėsi vadinamosios tamsiosios virtuvės arba, kitaip tariant, restoranai-vaiduokliai (angl. – „ghost kitchen“). Tai maitinimo įstaigos, neturinčios jokių stalelių lankytojams ir gaminančios maistą tik išsinešti.

Kai kurie iš šių restoranų vaiduoklių priklauso didiesiems Lietuvos prekės ženklams. Pavyzdžiui, įmonių grupei „Čili Holdings“, be kitų valdomų įmonių, šiuo metu priklauso ir „Čili Pizza“, „Pizzelle“, „Ridikėlis ir salota“ bei „Kaimų kaimas“ prekių ženklai.

Feisbuko grupėje „Nepatikimi asmenys“ vienas vartotojas pasiskundė, kad dėl restoranų-vaiduoklių reiškinio, nenoromis nusipirko maisto iš „Čili pizza“ – kavinės, kurios maisto kokybe ne kartą nusivylė.

„Kas gi čia blogo? O gi tas, kad virtuvės šefai ten tie patys, abejoju, kad „Čili pizza“ jie gamina blogos kokybės patiekalus, o staiga gavę užsakymą iš kitos planšetės, pagamina superinį maistą“, – ironizavo skundą parašęs asmuo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Čili pica“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Čili pica“

15min aiškinosi, ar maisto pristatymo programėlėje neturėtų būti nurodyta, kam toks restoranas-vaiduoklis iš tiesų priklauso? Kas tai – kliento maustymas ar XXI a. realybė?

Atsekė, kad priklauso tam pačiam prekės ženklui

Anoniminį skundą socialiniame tinkle pateikęs asmuo pasakoja, kad „Wolt“ platformoje norėjęs užsisakyti picą atrado, kad po platformos naujokais slepiasi ta pati „Čili pizza“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius