Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje statys dar vieną gamyklą: ieškos apie 150 specialistų

Langų ir durų gamintoja „INTUS Windows LT“ toliau plečia savo veiklą Lietuvoje ir Šiauliuose statys dar vieną gamyklą, rašoma pranešime spaudai.
„INTUS Windows LT“
„INTUS Windows LT“ / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Statybos

Planuojama, kad naujosiose 13 tūkst. kv. m ploto gamybinėse patalpose dirbs apie 150 specialistų. Statybos darbus ketinama pradėti dar šiais metais, o gamyklos eksploatavimo pradžia numatoma 2025 m. viduryje.

Toliau plės produktų profilį

„INTUS Windows“ dar 2010 m. JAV įkūrė du išeiviai iš Lietuvos. Kompanijai sėkmingai augant, buvo nuspręsta atidaryti gamyklą Lietuvoje ir išplėsti gamybos pajėgumus. Pirmoji „INTUS Windows“ gamykla Šiauliuose pradėjo veikti 2018 m. Šiuo metu joje dirba apie 400 žmonių.

Pasak „INTUS Windows LT“ generalinio direktoriaus Karolio Grigaliaus, naują gamyklą statyti nuspręsta, norint dar labiau išplėsti savo produktų portfelį, gaminant energiją taupančius aliuminio langus, duris ir langų sieneles, sustiprinti pozicijas esamose ir sėkmingai startuoti naujose rinkose.

„Lietuvoje jaučiamės turintys idealias sąlygas augimui. Čia radome pakankamai specialistų, logistiškai patogią lokaciją ir gerą verslo aplinką. Mūsų sprendimą dar labiau plėsti gamybinius pajėgumus lėmė stabiliai auganti paklausa ir noras dar labiau auginti savo produktų pasiūlą JAV rinkai. Lietuvos padalinys yra labai svarbi mūsų verslo struktūros dalis. Tai vienas pagrindinių mūsų gamybos, inovacijų ir eksporto centrų“, – sako jis.

Ruošiantis statybos darbų pradžiai, bendrovė pradeda aktyviai ieškoti naujų darbuotojų. Aktyviausiai bus ieškoma inžinierių, konstruktorių, sąmatininkų, programuotojų, IT analitikų, gamybos operatorių, sandėlio operatorių ir kokybės užtikrinimo specialistų. Planuojama, kad per artimiausius trejus metus „INTUS Windows LT“ darbuotojų skaičius perkops 500 ribą. Dalis naujokų prisijungtų prie jau egzistuojančių komandų, o dalis atliks visiškai naujas funkcijas, atsirasiančias bendrovei augant.

Tapo regiono ekonominės pažangos katalizatoriumi

„INTUS Windows LT“ taip pat tikisi intensyvinti bendradarbiavimą su Kauno technologijos universitetu (KTU) bei Šiaulių kolegija. Pastarajai mokslo įstaigai bendrovė padeda tobulinti studijų modulius, sudaro sąlygas studentams atlikti praktiką. Planuojama, kad bendrų mokslinių tyrimų, plėtros programų bei švietimo iniciatyvų ateityje turėtų atsirasti dar daugiau.

Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžia, kad „INTUS Windows LT“ yra puikus pavyzdys, kaip tarptautiniai investuotojai gali daryti teigiamą įtaką vietos talentų ugdymui ir regionų plėtrai.

„Labai vertiname „INTUS Windows LT“ sprendimą savo veiklos baze pasirinkti Šiaulius. Per daugelį metų bendrovė svariai prisidėjo prie regiono augimo, kurdama kvalifikuotas darbo vietas ir atverdama gyventojams naujų galimybių. Bendrovės plėtra suteiks sąlygas dar labiau atsiskleisti vietos talentams, taip pat sustiprins Šiaulių, kaip inovatyvaus gamybos centro, pozicijas. Tai puikus pavyzdys, kaip tarptautiniai investuotojai gali tapti regiono ekonominės pažangos katalizatoriais“, – sako ji.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis pabrėžia, kad didelės „INTUS Windows LT“ investicijos į veiklos plėtrą Šiauliuose yra pasitikėjimo Lietuvos gamybos pajėgumais ir vietos darbuotojų sugebėjimais ženklas.

„Šios investicijos patvirtina, kad Lietuvos regionai yra patrauklūs pačioms pažangiausioms gamybos bendrovėms. „INTUS Windows LT“ pavyzdys rodo, kad lietuviai turi didelę patirtį ir pakankamai kompetencijų kurti pažangius, pasaulinio lygio produktus. Vertindami mūsų talentų potencialą ir tvirtą verslo infrastruktūrą pažangios gamybos tarptautinės bendrovės toliau plečia veiklą Lietuvos regionuose“, – teigia jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito