Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 16

Buvę ministrai: pranešimas dėl išėjimo iš BRELL – naujas Baltijos šalių žingsnis į Vakarus

Baltijos šalių elektros perdavimo sistemų operatoriams antradienį oficialiai informavus Rusiją ir Baltarusiją apie bendros su elektros sistemos sutarties (BRELL) nepratęsimą ir pasitraukimą iš jos 2025 metų vasarį, buvę Lietuvos energetikos ministrai tai vadina dar vienu trijų valstybių žingsniu link Vakarų Europos.
Žygimantas Vaičiūnas
Žygimantas Vaičiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2016–2020 metais Energetikos ministerijai vadovavęs Žygimantas Vaičiūnas sako, jog Vakarų Europos link Lietuva, Latvija ir Estija žengė tiek teisinį, tiek simbolinį žingsnį.

„Viena vertus, tai yra svarbus teisinis žingsnis iš Baltijos šalių, kita vertus, tai labai stiprus simbolinis žingsnis, kuris reiškia Baltijos šalių desinchronizacijos nuo IPS/UPS sistemos pradžią“, – BNS antradienį sakė Pramonininkų konfederacijos viceprezidentu šiuo metu dirbantis Ž. Vaičiūnas.

„Iki šio pranešimo buvo tikrai ilgas kelias, toli buvo eita. Be abejo, pirmiausia pasirengta visa reikalinga infrastruktūra, pasiruošti operaciniai veiksmai“, – kalbėjo jis.

Pasak 2012–2014 metais energetikos ministru dirbusio Jareko Niewierowicziaus, Baltijos šalių pranešimas apie ketinimą nebepratęsti BRELL sutarties rodo, jog sinchronizacijos procesas artėja finišo link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus