Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys tūkstančių Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ES piliečių nebegaus pašalpų

Dešimtims tūkstančių Jungtinėje Karalystėje (JK) gyvenančių Europos Sąjungos (ES) piliečių gresia pernakt netekti gaunamų pašalpų.
Londonas
Londonas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Paaiškėjo, jog kas šeštas britiškas pašalpas gaunantis ES pilietis vis dar nėra pateikęs prašymo dėl nuolatinio JK gyventojo statuso (angl. settled status) gavimo. Prašymo iki šių metų birželio 30 d. nepateikę ES piliečiai automatiškai taps nelegaliais migrantais, neturinčiais teisės gauti valstybinę paramą, kurie gali būti bet kada išsiųsti iš šalies.

Britų vyriausybės duomenimis, birželio pradžioje JK buvo 820 000 pašalpas gaunančių ES piliečių, kurių 130 000 iki šiol nepateikė prašymų dėl nuolatinio gyventojo statuso gavimo.

Tiesa, Vidaus reikalų ministerija teigia, jog ES piliečiai, kurie iki birželio 30 d. dėl pateisinamų priežasčių nepateiks minėtų prašymų, galės tai padaryti ir vėliau.

Antra vertus, ekspertai nuogąstauja, jog pašalpas mokanti Darbo ir pensijų ministerija, darbdaviai, nuomojamų būstų savininkai ir kitos organizacijos nieko nežino apie ES piliečių galimybę pateikti prašymus dėl nuolatinio JK gyventojo statuso gavimo ir po birželio 30 dienos. Dėl šio nežinojimo gali kilti daug problemų bandant įsidarbinti, ieškant nuomojamo būsto, kreipiantis dėl pašalpų, gydantis ir kitais svarbiais gyvenimo atvejais.

Be to, šiuo metu prašymus padavę, tačiau vis dar sprendimo nesulaukę yra apie 320 000 ES piliečių. Nors Vidaus reikalų ministerija garantavo, kad eilėje užstrigusių prašymų savininkų, kaip ir ES piliečių, kurie prašymus pateiks iki birželio 30 d., teisės bus apgintos, tačiau valdininkų patikinimai dar neužtikrina, jog bus išvengta teisinės painiavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius