Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Žiemelis pasinaudoja tremtinių palikuonių lengvata gaudamas pilietybes

Verslininkas, „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas ir pernai pripažintas turtingiausiu Lietuvos žmogumi Gediminas Žiemelis, pasinaudojęs Pilietybės įstatymo lengvata tremtinių palikuonims turėti kelias pilietybes, per pastaruosius metus gavo Turkijos pilietybę ir ketina gauti dar dviejų valstybių pilietybes, skelbia portalas „LRT.lt“.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Portalui verslininkas teigė, jog Turkijoje yra daug investavęs, o šalies pilietybės jam reikėjo norint įsigyti oro bendrovę. Artimiausiu metu jis ketina įsigyti dar dvi pilietybes. G.Žiemelis taip pat jau daug metų yra mokesčių rezidentas Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Anot portalo, G.Žiemelio mama gimė Rusijos Krasnojarsko krašte, kur per 1948 metų gegužės tremtį atsidūrė seneliai Leonas ir Stasė Karpiai. Šeima rėmė Lietuvos rezistenciją – Stasės Karpienės broliai, anot paties verslininko surinktos šeimos istorijos, buvo partizanai.

Jei G.Žiemelis neturėtų tremtinio palikuonio statuso, jam, kaip ir bet kuriam kitam Lietuvos piliečiui, išlaikyti dvigubos pilietybės nepavyktų. Pagal Lietuvos įstatymus, tremtinių palikuoniams pilietybių skaičius nėra apribotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus