Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24 /13:54

„Degame žalią šviesą gynybos mokesčiams“: Laisvės partija siūlo tris mokestinius pakeitimus

Valdančiajai koalicijai priklausanti Laisvės partija trečiadienį paskelbė konkrečius siūlymus, kaip kasmet gynybos biudžetą papildyti daugiau kaip 400 mln. eurų. Partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė interviu 15min sako tikinti, kad „laisviečių“ pozicija padės išeiti iš aklavietės stringančiose politikų diskusijose, o kalbas apie Rusijos grėsmę pakeis kalbos apie Lietuvos ryžtą ambicingai stiprinti gynybą.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / 15min montažas

Rusijai tęsiant agresiją Ukrainoje, Lietuvos politikai pastaruoju metu diskutuoja, kaip padidinti krašto apsaugos finansavimą bent iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto.

Vyriausybėje vyko keli derybų raundai, bet konkrečių pasiūlymų premjerės Ingridos Šimonytės Ministrų kabinetas iki šiol nepateikė.

A.Armonaitė sako, kad dabartinė situacija yra žalinga – nuolat kalbama apie Rusijos galimą puolimą, tačiau atsakymų, kaip stiprinti gynybos finansavimą, nėra, o tai daro šalį nepatrauklią investuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius