Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą nori ateiti didžiausias Taivano bankas

Matydamas galimybę iš Lietuvos plėsti verslo apimtį Vidurio ir Rytų Europoje, atstovybę Lietuvoje nori įsteigti didžiausias Taivano bankas „Bank of Taiwan“, skelbia portalas „Verslo žinios“.
Tyrone Siu / REUTERS
Tyrone Siu / REUTERS
Temos: 2 Bankas Taivanas

Pasak jo, Taivano Finansų priežiūros komisija patvirtino valstybinio kapitalo banko paraišką steigtis Lietuvoje. Tai „Verslo žinioms“ patvirtino Lietuvos prekybos atstovybės Taipėjuje vadovas Paulius Lukauskas, informaciją skelbia ir vietos finansų žiniasklaida.

„Bank of Taiwan“ pabrėžia pastaraisiais metais sustiprėjusius prekybinius ir ekonominius ryšius su Lietuva ir jos geografinę padėtį tarp Europos ir Eurazijos. Nurodoma, kad atstovybės įsteigimas Lietuvoje padėtų išnaudoti verslo galimybes Vidurio ir Rytų Europos rinkose ir išplėsti banko verslą užsienyje.

Pasak P. Lukausko, Taivano bankus paskui verslą skatins sekti taivaniečių investicijos Europoje, tarp jų ir Taivano lustų milžinės TSMC planai investuoti į naują puslaidininkių gamyklą Vokietijoje.

„Bank of Taiwan“ šiuo metu turi 11 atstovybių, įskaitant JAV, Honkongą, Japoniją, Singapūrą, JK, Pietų Afriką, Australiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito