-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Migracijos departamento vadovė laimėjo bylą prieš E.Misiūną dėl veiklos vertinimo

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė laimėjo bylą prieš buvusį vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną dėl jos veiklos vertinimo.
Eimutis Misiūnas ir Evelina Gudzinskaitė
Eimutis Misiūnas ir Evelina Gudzinskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šią savaitę atmetė E.Misiūno skundą.

Tuometinis ministras prašė pakeisti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo buvo panaikintas 2018 metų pavasarį paskelbtas nepatenkinamas E.Gudzinskaitės vertinimas.

Vyriausiasis administracinis teismas patvirtino, jog E.Misiūnas departamento vadovei nesuformulavo užduočių, pažeidė procedūrinius terminus, nenustatė aiškių vertinimo rodiklių.

Teismai taip pat paskelbė, kad tarp ministro ir E.Gudzinskaitės nebuvo pokalbio, kurio metu turėjo būti aptarta tarnybinė veikla, gebėjimai ir kvalifikacija, o E.Misiūno surašyta tarnybinio vertinimo komisijos išvada nėra grindžiama objektyviais duomenimis.

„Pirmosios instancijos teismas priėmė iš esmės pagrįstą bei teisingą procesinį sprendimą, kurį keisti ar naikinti nėra pagrindo. Dėl nurodytų priežasčių pirmosios instancijos teismo sprendimas paliekamas nepakeistas, o atsakovo apeliacinis skundas atmetamas“, – rašoma vyriausiojo administracinio teismo nutartyje.

Tuometinis vidaus reikalų ministras kaltino E.Gudzinskaitę nesusitvarkant su imigracijos srautais, priimant neteisingus sprendimus dėl prieglobsčio.

E.Misiūnas taip pat kritikavo Migracijos departamento direktorę, kad jos darbuotojai pasidalino informacija su Rusijos Konstitucinio Teismu apie analogiško teismo Lietuvoje teisėjus.

E.Gudzinskaitė priekaištus atmetė ir teigė, jog augant migracijos srautams departamente smarkiai išaugo krūvis ir institucija dirba pagal išgales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius